Почетна » Вулин: Има ли слике Трампа у америчкој Амбасади?

Вулин: Има ли слике Трампа у америчкој Амбасади?

од admin
0 коментар

„Председник Александар Вучић не жели да се постављање његових фотографија у институцијама користи као напад на Србију и зато одбија ту иницијативу, иако је она у складу са законом“, изјавио је министар Александар Вулин.

Критичари тог његовом предлога, каже, нису никада рекли, „када чекају сатима на пријеме у стране амбасаде, да су они полтрони и шлихтаре зато што у просторијама држе слике својих председника“

„Нико од њих није рекао америчком амбасадору Кајлу Скоту да је обичан полтрон, јер држи Трампове слике, нити Чепурину, јер држи Путинове“, наводи Вулин.

„Моја иницијатива да се фотографије Александра Вучића постављају у просторије Војске Србије је у складу са законом и процедурама и подржале су је све управе Војске и Генералштаба“, рекао је министар одбране и додао да Војска разуме потребу да се институционално уреди позиција врховног команданта.

„Не постоји ниједна озбиљна војска у свету која нема у својој просторији слике врховног команданта“, истиче Вулин.

Вулин је подсетио да никоме није сметало да се постављају слике Бориса Тадића док је био председник.

Према његовим речима, када је нешто неуређено онда је то политика, а када је уређено – „онда је то институција и држава“.

Упитан да прокоментарише то што поједини медији оптужују Андреја Вучића, брата председника Србије, да је власник кафеа „Бос“ у Суботици, Вулин је узвратио да је то медијска кампања која никада неће престати.

Власник „Боса“ је, према Вулиновим речима, јавно рекао да Андреја Вучића никада није видео, али ни то поједним медијима није довољно.

„Не могу да разумем да једина породица за коју заштита закона не вреди јесте породица Вучић“, каже министар одбране.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар