Почетна » Вулин на изложби „Експо 2017“ у Казахстану

Вулин на изложби „Експо 2017“ у Казахстану

од admin
0 коментар

Александар Вулин је том приликом рекао да је важно показати шта Србија све има да понуди читавом свету.

„Наш штанд је веома посећен а наши домаћини из Казахстана нашој делегацији поклањају велику пажњу“, истакао је Вулин.

Бити на оваквим местима је, сматра министар, веома значајно јер она пружају прилику за склапање многих послова, али за учење једних од других.

Говорећи о посети Казахстану, Вулин је рекао да ће у фокусу бити простор за ангажовање наше одбрамбене индустрије.

„Казахстан је велика земља, земља која има уплив на тржиште од читавих шездесет милиона људи и заиста има значајну могућност да омогући одбрамбеној индустрији Србије да своју технологију и своје знање и своје готове производе пласира на то велико тржиште“, навео је министар.

Додао је да ће разговарати са свим људима у Казахстану који одлучују о таквим стварима.

„Оно што је најбитније у нашој посети биће како да отворимо простор за одбрамбену индустрију Србије. Добрим делом тај простор је већ отворен посетом председника Вучића, посетом о којој се овде још увек говори и која се веома високо цени, а на мени је да наставим управо тим путем.

Међнародна изложба Експо-2017 отворена је 10. јуна и трајаће до 10. септембра а очекује се да ће је посетити готово пет милиона људи, међу којима и два милиона туриста.

Делегација Министарства одбране борави у Казахстану до 5 септембра, а министар Вулин ће се током посете састати са министром одбране Сакеном Жасузаковим и министром одбрамбене и аерокосмичке индустрије Казахстана Беибутом Атамкуловими, а обићи ће и компаније казахстанске наменске индустрије и Национални космички центар.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар