Почетна » Вулин о забрани уласка у Црну Гору у униформама: Изгледа да је увек проблем све што је српско

Вулин о забрани уласка у Црну Гору у униформама: Изгледа да је увек проблем све што је српско

од admin
0 коментар

 

Вулин је навео да је Министарство одбране Србије у петак тражило дозволу надлежног ресора Владе Црне Горе за улазак званичне делегације у ту земљу ради присуства годишњем помену убијеном министру одбране СРЈ Павлу Булатовићу и да им је у понедељак потврђено да ће „све бити у реду“.

„У понедељак око 14.30 часова нам је речено да је све у реду и да ће бити онако како смо тражили. А онда су око 21.30 позвали нашег амбасадора да му кажу да све може, али да баш униформа не може. И на питање нашег амбасадора зашто, дали су одговор да тако каже Министарство културе“, навео је Вулин а пренело Министарство одбране.

Он је додао да није сигуран да нека друга војска у Црну Гору не би могла да уђе у униформама и оценио да изгледа да „све што је српско, увек представља проблем“.

„Жао ми је што је српска униформа толико страшна у Црној Гори и што не треба да буде овде. Од Хрватске сам то и очекивао, али нисам очекивао да тако нешто буде у Црној Гори. Али све што се деси у Хрватској, деси се на крају и у Црној Гори и жао ми је што црногорска власт није била мало оригиналнија, него је морала да отима савет од Хрвата“, навео је Вулин.

Вулин: Србија ће Србе у Црној Гори чувати ‘шта год да им се дешава’

Министар одбране Србије Александар Вулин затражио је данас од власти Црне Горе да брину о Србима који живе у тој држави али и додао да ће Србија „чувати и бранити Србе где год да они живе и шта год да им се дешава“.

Он је у Ровцима код Колашина, где је био на помену министру одбране СРЈ Павлу Булатовићу, убијеном пре две деценије, оценио да сваки напад на Српску православну цркву, било који њен део и њену имовину, представља напад на све Србе, „где год да они живе“.

„Једна је Српска православна црква, и српска држава не може да не брине о Србима и не може да не брине о СПЦ“, навео је Вулин а пренело Министарство одбране.

Он је казао да Србија жели да читав Балкан и Црна Гора буду сигурни, стабилни и мирни, али и оценио да „не може бити среће ни за кога, ако Срби у Црној Гори или било којој другој држави, где год да су, не живе у миру, нису поштовани и заштићени“.

„Страшно је да су у 21. веку Срби једини народ у Европи који мора да се бори за своје право да говори својим језиком, пише својим писмом и верује у свог Бога, у Цркви коју је својим постојањем заслужио“, навео је министар.

Вулин је претходно изразио жаљење због одлуке Подгорице да војној делегацији из Србије не дозволи улаз у ту земљу у униформама, наводећи да изгледа да „све што је српско, увек представља проблем“.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије присуствовала је, раније данас, литургији поводом годишњице убиства Павла Булатовића у манастиру Костриковача, у Ровцима код Колашина.

Министар одбране Савезне Републике Југославије Павле Булатовић убијен је 7. фебруара 2000. године у Београду.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар