Почетна » Вулин: Одлука Трибунала има везе с покушајем рушења Вучића и дестабилизацијом Србије

Вулин: Одлука Трибунала има везе с покушајем рушења Вучића и дестабилизацијом Србије

од admin
0 коментар

Одлука Хашког трибунала о враћању Војислава Шешеља у притвор директно има везе с покушајем рушења Владе Александра Вучића и дестабилизацијом Србије – рекао је на конференцији за новинаре Александар Вулин, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања.

Он је подсетио да се у новембру прошле обратио јавности и рекао да је и суђење и пуштање Шешеља уствари усмерено на рушење Владе и премијера.

– Рекао сам и да ће доћи дан када ће шешељ рећи да се неће предати, а да ће власти морати да га ухапсе. То се и догодило. Хаг је донео одлуку да Србију увуче у сукоб и дестабилизује. Све то има везе и с говором премијера Вучића 24. марта када је рекао да је реч о НАТО агресији, а не о акцији. Одмах потом долази ово. Шешељ је пуштен без образложења, без услова, а сада га зову назад, па је питање који је услов прекршио? Видећемо шта ће Србија да ради овим поводом, данас ће бити седница Владе, и ја ћу ово на њој изнети. Покусај дестабилизације раде оне земље које нису хтеле да дођу на обележавање годишњице НАТО бомбардовања и оне које у Жалбеном већу Хашког трибунала имају судије – рекао је Вулин.

Л. Гедошевић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар