Почетна » Вулин прозвао Јеремића и Јанковића: Одакле вам новац за кампању?

Вулин прозвао Јеремића и Јанковића: Одакле вам новац за кампању?

од admin
0 коментар

Кампања коју воде, како каже, кошта милионе евра те толики новац може да стигне само из иностранства

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин позвао је Вука Јеремића и Сашу Јанковића да кажу одакле им стиже новац за председничку кампању.

Кампања коју воде, како каже, кошта милионе евра те толики новац може да стигне само из иностранства.

– Тај новац може да стигне само из иностранства, нема одакле овде. Они нису шефови парламентарних странака да добијају новац из буџета, нису ни привредници. Једино могу да добију новац из иностранства – рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.

Он је додао да то законом није забрањено, али да је добро да буде транспарентно ко председничким кандидатима финансира кампању.

– Нека кажу добили смо новац од те и те земље, од Сороша. Од кога год сте добили новац кажите, немој да се стидите својих донатора – поручио је Вулин.

Подсећа да већ три године знају и говоре да ће заштитник грађана бити председнички кандидат и да се то испоставило као тачно.

Указао је и на члан Закона о заштитнику грађана 10а који каже да заштитник грађана не сме да даје политичке изјаве.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

За Јеремића и Јанковић каже да немају дана радног стажа ван државне службе. Подсећа да заштитник грађана има три пута већу плату од премијера, а да се Јеремић прославио добијеним дневницама као министар спољних послова, али да то није довољно за председничку кампању.

– Имате премијера Вучића са друге стране који уместо да се бави кампањом, што му можда замерају у странци, он је био у Давосу где је разговарао о свим шефовима држава од Ангеле Мерке до кинеског председника. То није ниједна земља урадила у Давосу – рекао је Вулин.

Подсећа и да Вучић из Белорусије доноси оружје “које је неопходно да сачувамо нашу земљу”.

Вулин каже и да заштитник грађана има отворен термин код њега свако јутро у пола осам, да разговарају о свим темама.

– Бојим се да је заштитник грађана уступио место председничком кандидату и не устају рано ни један ни други – закључио је министар.

Телеграф.рс / Тањуг

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар