Почетна » Вулин за Политику: Рат против мафије је почео, водиће се до краја нашег или њиховог

Вулин за Политику: Рат против мафије је почео, водиће се до краја нашег или њиховог

од admin
0 коментар

 

„Председник Вучић не говори узалуд да је почео рат и када он каже то, рат је почео. Он је своју главу одавно прежалио и његова породица трпи више него што можете да разумете“, рекао је Вулин.

Он је додао да има част да оперативно води рат са мафијом, као и да то њега и његову породицу чини метом, али да је то ризик „вредан тог да у Србији обичан човек и његова деца буду мирни, сигурни, заштићени“.

„Нисам дошао на место министра унутрашњих послова зато што сам полицајац, већ зато што треба са полицајцима да дам све од себе да се што висе криминалних активности спречи и расветли, а живот криминалаца учини што је могуће тежим“, рекао је Вулин.

Говорећи о ротацији министарских функција са Небојшом Стефановићем, Вулин је оценио да „ништа не почиње од нуле“ и да су један другоме оставили министарства са одличним резултатима постигнутим у претходном сазиву владе Србије.

„Свако од нас је дао свој допринос у ресору у којем је радио, резултати су видљиви и свако од нас је свом наследнику оставио боље и снажније министарство него што га је затекао. Мој циљ у МУП је да заштитимо обичног човека, да искоренимо улични криминал, рекет, дилере“, указао је Вулин.

Он је подсетио да је ове године заплењено скоро седам тона различитих наркотика.

„Ако овако наставимо, ова година ће бити рекордна“, рекао је Вулин и додао да су све мафијашке ликвидације изазване само и једино сукобима због трговине дрогом.

Поводом убистава која су се десила последњих дана у Београду, председник Србије Александа Вучић је пре два дана рекао да је то велики обрачун криминалнх група. У Београду су се последњих дана десила два убиства о којима се МУП није оглашавао, а медији преносе да су убијене особе “од раније познате полицији”.
„Ми ћемо то да зауставимо. Увек приметим да када се догоде два убистава у неколико дана онда то са правом потакне јавност и људи имају право да траже од своје државе да их заштити и ми ћемо то да урадимо“, рекао је Вучић.

Подсетимо, као један од кључних циљева нове владе председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић је 20. октобра најавио борбу против мафије.
Како је тада рекао држава ће се са њима изборити и „све те кланове растурити маљем у главу”.

Поменуо је рат црногорских кланова који се прелио у Србију, да нема сумње да у свим државним службама има оних који им помажу, али да је задовољан радом полиције и министра Небојше Стефановића иако се још разматра његова будућа функција. Стефановић је међутим након тога смењен а на његово место постављен Александар Вулин. Бивши минитстар полиције преузео је Министарство одбране.

Политика; 021/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар