Почетна » ВУЛИНУ ПОЛИЦИЈА, СТЕФАНОВИЋУ ВОЈСКА Вучић близу одлуке да промеша карте

ВУЛИНУ ПОЛИЦИЈА, СТЕФАНОВИЋУ ВОЈСКА Вучић близу одлуке да промеша карте

од admin
0 коментар

Мандатар Александар Вучић ових дана решава једначину са три непознате за кадровска решења у министарствима одбране, полиције и рада. Ако разреши своје дилеме, састав свог тима објавиће почетком следеће недеље.

Наиме, према сазнањима „Блица“, постоји озбиљна могућност да актуелни министар полиције Небојша Стефановић предводи Министарство одбране, а да место првог полицајца Србије добије Александар Вулин, док би у његову столицу сео шеф ПУПС-а Милан Кркобабић.

Расплет зависи од Вучићеве процене где је његов дугогодишњи сарадник Небојша Стефановић потребнији – у полицији или одбрани. Извор „Блица“ из СНС тврди да он сматра да би због великих и значајних послова који стоје пред Војском Србије Стефановић био кориснији као министар одбране.

– Вучић је већ разговарао са Стефановићем и овај као одани војник партије неће одбити жељу мандатара. У том случају би његов други одани човек Александар Вулин преузео полицију. Мандатар сматра да полиција мора да израсте у високопрофесионалну службу из које сви корумпирани полицајци морају да буду склоњени са високих функција. За такав задатак му је потребан човек који неће посустати пред првом препреком, с обзиром на то да у полицији постоји чврсто језгро старих кадрова који нису вољни да се било шта мења – објашњава наш саговорник.

Наш саговорник додаје да овом кадровском комбинаториком није баш одушевљен Милан Кркобабић, лидер ПУПС.

– Кркобабићу је много примамљивије место директора „Поште Србије“ него министра рада и социјалне политике. Он процењује да то место у наредном периоду може бити доста тешко због могућих социјалних немира радника који могу добити отказе. Оно што је сигурно, то је да на место Кори Удовички долази Никола Селаковић, који добија и потпредседничку функцију. Ових дана се лицитира са многим његовим будућим наследницима који су блиски СНС, али мандатар размишља да тај ресор да социјалистима. О томе још није донео коначну одлуку, али је и та опција у игри. До краја недеље знаће се и ко ће бити министар просвете, што највише проблема задаје Вучићу. Књигу је свео на два слова, а два кандидата има у виду и за министра културе – каже наш извор.

Пријаве за разговор с Вучићем

Разговор грађана са премијером Александром Вучићем биће организован у петак, 8. јула, од 5.30 до 8.30 часова. Грађани се могу пријавити позивом на број 011/3610-736, слањем пријаве на мејл разговорсапремијером@гов.рс, писаног захтева на адресу Влада Србије Немањина 11, 11.000 Београд, са назнаком „Разговор са премијером“ или могу доћи лично испред Владе.

 

Слађана Вукашиновић, Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар