Почетна » ЗА ДЕСЕТ ДАНА ИМЕНОВАЊЕ Лазански на месту министра одбране?

ЗА ДЕСЕТ ДАНА ИМЕНОВАЊЕ Лазански на месту министра одбране?

од admin
0 коментар

Министар одбране Братислав Гашић ипак неће дочекати парламентарне изборе на челу Министарства одбране.

Премијер Александар Вучић решен је да у наредних десетак дана испуни дато обећање и смену министра одбране обави у јануару, сазнаје „Ало!“ из извора блиских врху власти.

Вучић, како сазнајемо, тренутно одлучује између три потенцијална кандидата. Оно што је сасвим сигурно, на чело Министарства одбране неће доћи жена, како се претходних недеља у медијима спекулисало.

Кандидати који би могли да наследе одлазећег министра Гашића су новинар и војни аналитичар Мирослав Лазански и директор БИА Александар Ђорђевић, док се име трећег кандидата држи у строгој тајности, сазнаје „Ало!“.

Велика је вероватноћа да ће један од њих тројице, који буде у јануару изабран за министра одбране, на том месту остати и после ванредних избора, пошто сва истраживања показују да ће Вучић моћи сам да одлучује о распореду снага у будућој влади. Именовање новог министра уследиће вероватно после 22. јануара, када се премијер Вучић врати из Давоса, где ће учествовати на светском економском форуму.

Rado viđen gost u  Generalštabu: Lazanski

Мирослав Лазански је ових дана био у жижи медијског интересовања. Он је јуче јавно позвао српске тајкуне да покажу патриотизам, одреше кесу и плате руски ракетни систем С-300, о чијој набавци се већ месецима прича у јавности. Лазански је објаснио да Србија нема довољно новца за скупо наоружање и рекао да би помоћ богаташа могла да буде једно од решења.

Лазански је гостујући на ХРТ-у причао о односима Србије и Хрватске и истакао да се нада да ће добри односи премијера Србије Александра Вучића и председника ХДЗ-а Томислава Карамарка побољшати односе две земље. Он је подсетио и на то да је Вучић упутио честитку Карамарку пре него је што је овај склопио коалицију с „Мостом“, што значи да су, како је навео, српске обавештајне службе очигледно знале нешто и добро одрадиле свој посао.

Други кандидат о којем премијер Србије озбиљно размишља је директор Безбедносно-информативне агенције Александар Ђорђевић. Адвоката Александра Ђорђевића за шефа БИА поставила је Влада Србије, на предлог Савета за националну безбедност. Ђорђевића је на чело БИА предложио лично Александар Вучић, који је тада истакао да је „реч о врло поузданом, оданом и професионалном човеку“. Ђорђевић је основну и средњу школу завршио у Чачку, а Правни факултет у Београду 1995.

Избори сигурно 24. априла!

Дан Д за Србију биће 24. април, када ће, поред покрајинских и локалних, бити одржани и ванредни парламентарни избори, потврђено је поново за „Ало!“ из извора блиских врху власти. Премијер Србије и председник СНС-а Александар Вучић заказао је седницу Главног одбора СНС-а за недељу, 17. јануар, на којој ће затражити одобрење већине чланова ГО да у периоду и пре заседања Скупштине странке има право да донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора. Одлуку првог човека Владе подржаће и председник Томислав Николић. Потпредседник СНС-а Игор Мировић оценио је да је све више разлога за расписивање ванредних парламентарних избора, као и да сматра да је већина чланова Главног одбора странке за њихово расписивање.

Д. Вукајловић – Д. Рамадани    Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар