Почетна » За изборе у Гроцкој учествоваће 8 листа, ево ко су кандидати

За изборе у Гроцкој учествоваће 8 листа, ево ко су кандидати

од admin
0 коментар
  1. „Александар Вучић- За нашу децу“

Под редним бројем 1 наступиће листа „Александар Вучић- За нашу децу“. Ова листа проглашена је је још пре почетка ванредног стања, односно 6. марта 2020. Године.

Изборна листа СНС-а Гроцка у 2020. години има петоро кандидата који нису чланови СНС-а. На овогодишњој листи нашли су се кандидати за одборнике испред ПСС-БК, затим Самосталне српске странке, ПС-а и Пупса.

Ово су кандидати листе број 1: листа „Александар Вучић- За нашу децу“

 

Приликом предавања ове листе у изјави за Жиг инфо, повереник СНС-а за Гроцку, Милосав Миличковић је изјавио да ће први на грочанској листи СНС-а бити Драган Пантелић-Панта, али да ли ће он бити кандидат за председника ГО Гроцка након избора, о томе ће се тек разговарати. У међувремену СНС Гроцка је преломио и јавно саопштио да ће њихов кандидат за председника бити ипак Драган Пантелић- Панта.

 

 

  1. ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма

8. марта 2020. године, СПС Гроцка је предао потписе за кандидатуру одборника за предстојеће локалне изборе. Први на листи је Др Ђорђе Станојевић, а бивши председник СПС-а и ГО Гроцка Милан Јанковић-Жире се неће наћи на овој листи.

Ово су кандидати листе број 2: ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“

sps1

sps2

На листи СПС-а, како је речено Жиг инфу,  у односу на прошле локалне изборе има нових имена а да ће се након избора причати о евентуалним коалицијама.

 

 

  1. НАШ ЧОВЕК – БЛАЖО СТОЈАНОВИЋ

Након проглашења укидања ванредног стања у Србији, први потписе предаје Блажо Стојановић- Тачније, бивши председник Гроцке, Блажо Стојановић предао је 28. маја листу кандидата за одборника са потписима грађана Изборној комисији у Гроцкој.  Ово је први пут да Блажо Стојановић излази са непотпуном листом кандидата за одборнике.

Ово су кандидати листе број 3: НАШ ЧОВЕК- БЛАЖО СТОЈАНОВИЋ

bl1

bl2

bl3

Након предате листе, Блажо Стојановић за наш портал изјавио је седеће:

-Имали смо проблем са једним кандидатом за одборнике из Калуђерице који је хтео да буде високо позициониран на листи. Међутим, удружење то није прихватило, те смо предали листу са 34 кандидата, изјавио је укратко Блажо Стојановић за Жиг инфо.

 

  1. Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници

Два дана након „Блажине“ листе , односно 30 маја 2020. године Српска странка Заветници предали су листу кандидата са потписима грађана Изборној комисији у Гроцкој, како би учествовали на предстојећим локалним изборима. На њиховој листи се налази 12 кандидата за одборнике у Скупштини ГО Гроцка:

zav1

zav2

– Никакве коалиције нису у опцији. Ми на листи имамо 12 добрих кандидата, исто толико јаких одборника, тако да смо ми сигурни у нашу снагу и способност и нема потребе да улазимо ни са ким у коалицију. Цензус ћемо проћи и много више од тога, изјавила је тада за Жиг инфо, између осталога, Бојана Букумировић.

 

 

 

  1. МЕТЛА 2020 –ПОКС – Патриотски блок Гроцка – ЗА НАШЕ МЕСТО

Истог дана када и Заветници, коалиција „Метла 2020“ предаје листу Изборној комисији у Гроцкој. Коалиција „Метла 2020“ и Покрет обнове Краљевине Србије, на локалне изборе у Гроцкој изаћи ће на заједничкој листи на којој ће се наћи 12 кандидата за одборнике.

Кандидати:

poks

Како су тада саопштили из ове коалиције за Жиг инфо, након избора ће разговарати о могућим коалицијама а од ових избора очекују фер кампању од свих учесника.

 

 

  1. ГРУПА ГРАЂАНА: СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ – ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА

Тог дана, односно 30 маја 2020 године још једна листа предаје потписе за своје кандидате. Наиме, Покрет слободних грађана и Социјалдемократска странка на локалним изборима у Гроцкој наступаће на заједничкој листи која ће имати 12. кандидата за одборнике.

psg

Повереник ПСГ-а у Гроцкој је Немања Тодоровић, а СДС-а Зоран Јовановић. У изјави за Жиг инфо изјавили су да су они једина опозиција у Гроцкој, као и да неће склапати никакве коалиције након избора са Српском напредном странком.

 

 

 

  1. Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

У задњем дану предизборног циклуса, односно 5. јуна 2020. године Српска радикална странка предала је потписе за кандидатуру 12 одборника за предстојеће локалне изборе у Гроцкој.

radikali

Радикали су напоменули и да ће након избора видети са свим странкама, уколико буду могли да се договоре за неку сарадњу. Уколико се договоре биће власт, уколико не биће у опозицији.

 

 

  1. ГРУПА ГРАЂАНА ЗЛАТНА ЗОРА – ДА НАМ СВАНЕ – БОБАН МИЛЕНКОВИЋ

 

Такође последњег дана за предавање кандидатуре, „Златна зора“ као група грађана предала је потписе грађана како би учествовала на предстојећим изборима у Гроцкој. На њиховој листи наћи ће се 12 кандидата за одборнике.

zora

 – Имамо неке своје циљеве и што се тиче њих, борићемо се. Време је да неки од старијих политичара оду у пензију и да дођу мало млађи људи, рекао је тада Александар Петровић измећу осталога, један од кандидата ГГ „Златна зора“.

 

 

Подсетимо се, неке од странака на челу са Савезом за Србију бојкотује предстојеће изборе заказане за 21 јун. 2020. Године. Дефинитивно, ови локални избори у Гроцкој донеће најмањи број учесника у трци за одборничка места од увођења вишестраначја у Србији.

 

 За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар