Почетна » За Владу Србије авиони, камиони и милиони, а за децу 3.000 динара! ВЕРУЈТЕ ОЧИМА, ТОЛИКО ЈЕ ВЛАСТ ИЗДВОЈИЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ДЕЦЕ!

За Владу Србије авиони, камиони и милиони, а за децу 3.000 динара! ВЕРУЈТЕ ОЧИМА, ТОЛИКО ЈЕ ВЛАСТ ИЗДВОЈИЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ДЕЦЕ!

од admin
0 коментар

И док власт покушава на све начине да грађане Србије увери како им је никад боље и како се на одређеним стварима треба штедети, јер да би било „никад боље“, негде мора да се „скреше“ буџет, исти ти грађани краду по једно јаје да би имали шта да поједу.

Влада Србије је крајем новембра усвојила Предлог закона о буџету за 2018. годину којим су планирани приходи у износу од 1.178 милијарди динара, а расходи 1.207 милијарди динара. А као основне циљеве навели су: фокусирање на одржавању макроекономске стабилности и наставак примене мера фискалне консолидације, као и даље смањење учешћа јавног дуга у БДП-у започето у 2016. години. Јер, само је БДП битан?!

Но, посланици опозиције скренули су пажњу јавности да ће ове године из буџета бити издвојено САМО три хиљаде динара за превенцију дискриминације деце?!

– У буџету за 2018. Влада „штедљивог“ шефа СНС планира:

1.За Услуге по уговору 30 МИЛИЈАРДИ дин. (40% више него ове г.)
2.За Авио-службу Владе једнако као за Лечење обољења која се не могу успешно лечити у Србији
3.За превенцију дискриминације деце (верујте очима): 3 ХИЉАДЕ динара! – написала је Мариника Тепић из Нове странке.

 

Да ли је Авио служба Владе битнија од болесне деце или се шале с нама?

Да ли је превенција дискриминације у школама тако минорна тема?

Да подсетимо, само у последњих неколико недеља много случајева насиља и дискриминације у српским школама згрануло је јавност.

 

(espreso)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар