Почетна » Задужбина од милион евра: Николићу, одакле паре за цркву?

Задужбина од милион евра: Николићу, одакле паре за цркву?

од admin
0 коментар

Сама грађевина која је изузетно квалитетна, изграђена је од пуне цигле и кошта око 200.000 евра. Фрескописање, у овом случају живопис у мозаику, кошта неколико пута више

Задужбина председника Србије Томислава Николића, која се гради у селу Бајчетина, вреди више од милион евра, објавио је „Блиц“.

Ово сазнање потврдио је и извор близак Шумадијској епархији. Црква посвећена Светом Димитрију подигнута је на плацу који је Николић наменски купио. Када буде завршена, биће предата епархији. У току је израда мозаика унутар цркве. Сама грађевина која је изузетно квалитетна, изграђена је од пуне цигле и кошта око 200.000 евра. Фрескописање, у овом случају живопис у мозаику, кошта неколико пута више.

Како кажу академски уметници који се баве израдом мозаика, „такав мозаик се прави од природног камена, али и од других материјала. Цена таквог рада се креће од 1.000 до 3.000 евра по квадратном метру. Често се користе коцкице од позлаћеног, или другачијег венецијанског стакла. У Бајчетини има и таквих, а оне у набавци коштају 170 евра по килограму. За један квадратни метар фреске потребно је 12 килограма таквих коцкица“.

Еспресо.рс / Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар