Почетна » Захтев за смену главног урбанисте града Београда Марка Стојчића

Захтев за смену главног урбанисте града Београда Марка Стојчића

од Други Пишу
0 коментар

Зелено леви фронт / Не давимо Београд позива институције да реагују, зауставе корупцију на делу и смене главног урбанисту града Београда Марка Стојчића.

У граду у ком инвеститорски урбанизам прождире и последње зелене површине, асфалтира и последње паркове, главни градски урбаниста вишегодишњем урбанистичком хаосу доприноси и својим приватним бизнис шемама.

Како је удружење „Наша месна заједница“ изнело у свом саопштењу, главни урбаниста града Београда Марко Стојичић је у протеклих 10 година, колико је на високим позицијама у Комисију за планове Скупштине града Београда, злоупотребио своју позицију јавног функционера и на тај начин остварио корист за себе и повезана лица.

Наиме, 2018. године, Марко Стојчић аванзује са места члана Комисије за планове на позицију заменика председника Комисије за планове Скупштине града Београда, а исте године та комисија усваја урбанистички пројекат за изградњу четвороспратне зграде од преко 1700м2 у Владетиној 22, на београдској општини Палилула. Задатак Комисије за планове јесте да усваја урбанистичке пројекте, само што је овај специфичан, јер је инвеститор фирма Владетина 22 д.о.о. чији је власник био управо главни градски урбаниста Стојчић.

Главни градски урбаниста Стојчић је власник још једне фирме (Институт за савремену архитектуру д.о.о.) која је израдила урбанистички пројекат за Владетину 22. Поред тога, он је и пројектант тог урбанистичког пројекта, док је одговорни урбаниста његов отац. А ово је само део коруптивних шема градског урбанисте Стојчића које је разоткрило удружење „Наша месна заједница“.

“Овај зачарани круг моћи, корупције и бахатости показује како функционише градска управа СНС-а и СПС-а и институције у њиховом корумпираном систему. Скандалозно је да човек који је способан да свој положај злоупотреби за лично богаћење буде на било којој јавној функцији. Свима је јасно да главни градски урбаниста доприноси бујању инвеститорског урбанизма и богаћењу приватних инвеститора, на уштрб квалитета живота грађана и грађанки Београда и зато мора бити смењен”, изјавила је Анђела Рувидић, градска одборница Не давимо Београд и коалиције Морамо.

Због тога Зелено леви фронт / Не давимо Београд позива институције да реагују и зауставе корупцију на делу. Захтевамо да Марко Стојчић одмах поднесе оставку или буде смењен са позиције главног градског урбанисте. Зелено-леви фронт / Не давимо Београд

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар