Почетна » Заједничко обавештење за јавност – „Србија против насиља“

Заједничко обавештење за јавност – „Србија против насиља“

од Други Пишу
0 коментар

Захваљујемо свим грађанима Србије који су јуче достојанствено на скупу „Србија против насиља“ одали пошту жртвама и са дубоким пијететом показали боље лице Србије.

Уједно захваљујемо и на томе што су грађани показали велику одговорност и нису дозволили да појединачни покушаји провокатора власти изманипулишу овај ненасилни и достојанствени протест.

Поводом захтева протеста, обавештавамо јавност да ћемо данас у 13.30 сати поднети председнику Народне скупштине Владимиру Орлићу захтев за хитно одржавање седнице Народне скупштине о одговоности Владе и безбедносној ситуацији у земљи.

У среду, 10. маја, у 11.55 члановима Савета РЕМ-а предаћемо спреман текст оставки због њихове одговорности што је медијска сцена у Србији преплављена насиљем и мржњом. Поред смене чланова РЕМ-а, захтевамо и хитно укидање ријалити програма и емисија које емитују насиље и агресију са националних фреквенција, одузимање фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, забрану таблоида који пропагирају насиље и шире лажне вести, као и смену руководства РТС-а.

У четвртак, 11. маја, народни посланици ће спреман текст оставки министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Алекандра Вулина предати Влади.

Уколико до петка 12. маја не буду испуњени сви захтеви скупа „Србија против насиља“, у петак нека Србија стане. Позивамо све градјане да нас буде још више.

Организатори протеста „Србија против насиља“

Можда ти се свиди

Оставите коментар