Почетна » Заједничко саопштење организатора протеста „Србија против насиља“

Заједничко саопштење организатора протеста „Србија против насиља“

од Други Пишу
0 коментар

Како бисмо се изборили да се трагични догађаји који су у црно завили наше друштво никада више не догоде, позивамо вас на протестни скуп “Србија против насиља” који ће бити одржан у понедељак 8. маја, са почетком у 18 сати, на платоу испред Народне скупштине.

Протест “Србија против насиља” биће организован без говора и обраћања организатора и уз највеће поштовање и саосећање са болом коју сви осећамо због ових незапамћених трагедија.

На почетку ће бити прочитани захтеви протеста, након чега ће се поворка грађана, у тишини, упутити до зграде Владе Србије.

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Зелено леви фронт / Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде / Покрет слободних грађана / Синдикат Слога / Покрет за преокрет – Уједињени, али протест није страначки и добродошли су сви грађани и све организације који желе да подрже борбу против насиља, без икаквих подела. Скуп ће се одвијати без страначких обележја и без говора.Сви народни посланици и посланице заједно ће се у 17.30 упутити из дома Народне скупштине на протест.

Захтеви протеста:

1) Хитно заустављање даље промоције насиља у медијима и јавном простору – смена Савета РЕМ-а, гашење штампаних медија и таблоида који промовишу мржњу и насиље и континуирано крше новинарски кодекс, одузимање националних фреквенција телевизијама промовишу насиље попут Пинка и Хепи ТВ и хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом, попут ријалити програма.

2) Смена министра просвете Бранка Ружића, министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина;

оставка министра просвете је доказ да власт познаје само притисак грађана и да је неопходно истрајати док се сви захтеви не испуне

3) Хитно сазивање седнице Народне скупштине на којој ће се размотрити одговорност Владе Републике Србије и безбедносна ситуација у земљи као и дугорочна решења која је неопходно применити како до оваквих догађаја никада више не би дошло.

Рок за испуњење свих захтева протеста је до петка 12. маја.

*Важна напомена: Организатори позивају све грађане да због осетљивости тренутка у коме се протест дешава покажу додатну дозу одговорности и да се у случају било каквих провокација одмах склоне од провокатора, изолују их и не дозволе им да протест изманипулишу.

Организатори протеста „Србија против насиља“

Можда ти се свиди

Оставите коментар