Почетна » Заклопача: Одржан скуп Уједињене опозиције Србије

Заклопача: Одржан скуп Уједињене опозиције Србије

од admin
0 коментар

 Горан Марковић, испред Демократске странке честитао је домаћинима на самосталном покретању овакве иницијативе, односно да се оваква трибина одржи. 

– Можемо рећи да је ово први организовани заједнички састанак Уједињене опозиције Србије коју чине Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка и још неке придружене групације. Улива поверење то што су се грађани сами организовали и позвали нас у госте, а обично буде другачије, изјавио је , између осталога Марковић.

Дејан Булатовић потпредседник ССП-а, који по његовим речима и сам обрађује 80 хектара земље, најбоље може да опише муке пољопривредника.

– Данас тај човек (Александар Вучић) иде по Србији и каже да је пољопривреда нешто што је најбоље у овој земљи. Чим су дошли на власт , смањио је субвенције са 12 000 динара на 4 000. Ђубре је триста посто поскупело. Уништили су све што су могли да униште , нема више у српским домаћинствима папка у фармама. Празне су штале, празни су свињци, рекао је између осталога Булатовић.

Професор Бранислав Кнежевић, испред Народне странке рекао је да ће се посебна пажња обратити према пољопривредницима из околине Београда, јер су они данас скрајнути, а хране престоницу.

– Захваљујем се мештанима Заклопаче на позиву, а знам да је он био вапај за помоћи српском сељаку. Ја ћу се бавити струком и проблемима, односно вашом муком. Ја сам емотиван човек који воли село од малих ногу и зато сам уписао Пољопривредни факултет. Ја сада хоћу своје знање да дам вама и то бесплатно. Зато сам и ушао у политику да би кроз државне органе, ја био вама на услузи и да једног дана чујем да сте ви од вашег рода платили надничаре и ђубриво, нафту и сав ваш труд, рекао је између осталога Кнежевић.

Марко Димић испред ССП-а, подсетио је присутне да у Србији постоје храбри људи и да се такви налазе на њиховој листи.

-На тој нашој листи, републичкој ће бити хероји борбе против овог режима. Један од највећих хероја у Србији данас, о којем се не прича толико, али ви овде из Заклопаче, односно из Општине Гроцка, врло добро знате ко је Милан Јовановић. Тај храбри новинар који је смео да пише о Сими, знате шта се десило Милану? Запалио му је кућу, зато што је био храбар да каже лопову да је лопов, изјавио је између осталога Димић.

Окупљени мештани, након излагања гостију, постављали су питања која су се односила претежно на решавања нагомиланих проблема у пољопривреди. Између осталога, речено је да ће бити повећане субвенције пољопривредницима, да ће акциза за нафту бити мања као и да ће се предност дати домаћим производима.

 

Детаљније у видео прилогу:

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар