Почетна » Заменик градоначелника Горан Весић за Инсајдер: Ви мислите да гондола није потребна, ја мислим да је гондола потребна (ВИДЕО)

Заменик градоначелника Горан Весић за Инсајдер: Ви мислите да гондола није потребна, ја мислим да је гондола потребна (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

У Плану генералне регулације, у делу који се односи на Београдску тврђаву, наводи се да је „нарочито“ забрањено постављање жичаних сајли за алтернативни превоз.
 
„Београдска тврђава је историјско језгро Београда, који је проглашен за културно добро од изузетног значаја. Иако зеленило није главна намена овог простора, оно јесте његова карактеристика и специфичан оквир за објекте утврђења и у том контексту га треба третирати код будућег уређења простора. Забрањује се постављање далековода, жичаних сајли за алтернативни превоз и рекреацију нарочито у подручју Београдске тврђаве и у њеним ширим визурама и акватериторијалним обухватима“, пише у Плану генералне регулације.
 
Према истраживању Инсајдера планови развоја града разликују се један од другог и док урбанистички план предвиђа жичаре, али не прецизира где, План генералне регулације забрањује жичаре на Београдској тврђави. Последњи усвојен План детаљне регулације за гондолу позива се на оба документа, а предвиђа градњу баш на Калемегдану. Сва три документа усвојила је градска скупштина у протекле три године.
 
Заменик градоначелника Горан Весић у изјави за Инсајдер каже да не разумемо шта са чим треба да буде усклађено и да је све у складу са законом. Према његовим речима они који се сада буне то су могли да раде у време док је била јавна расправа.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар