Почетна » Запослени у РТС започињу штрајк упозорења

Запослени у РТС започињу штрајк упозорења

од Други Пишу
0 коментар

Руководство Радио-телевизије Србије (РТС) још увек није реаговало на захтеве синдикалних организација које траже побољшање материјалних услова запослених, услед ситуације двоцифрене инфлације и константног пада стандарда. У покушају да заштите и унапреде економска, професионална, радна и друга права запослених, Синдикат Слога РТС-а подржава одлуку репрезентативних синдиката РТС-а о ступању у штрајк упозорења.

У склопу овог штрајка, Синдикат Слога РТС позива све своје чланове, као и све остале запослене који се марљиво и професионално посвећују својим задацима, да се окупе у Холу РТС-а 1. јуна 2023. године у 14.00, како би подржали штрајкачке захтеве.

Штрајкачки захтеви укључују:

1. Побољшање материјалног и социјалног положаја запослених (повећање цене рада, повећање износа за топли оброк и регрес)

2. Право на достојанствен и безбедан рад у РТС-у

3. Поштовање Колективног уговора

4. Праведна и реална систематизација послова

5. Очување РТС-а (пријем хонорарних сарадника у стални радни однос и функционисање ЈМУ РТС у складу са Законом о јавним медијским сервисима)

Овај потез долази као одговор на непостојање могућности за социјални дијалог са руководством, док се радни услови запослених континуирано погоршавају. Синдикалне организације упозоравају да ће, уколико се захтеви не испуне, наставити са даљим акцијама, наводи се у саопштењу Синдиката Слога РТС.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Андрија Лазаревић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар