Почетна » Зашто нема народних посланика на седницама напредњака у Гроцкој?

Зашто нема народних посланика на седницама напредњака у Гроцкој?

од admin
0 коментар

Још одавно, када је у марту 2019. године изабран повереник Милосав Миличковић, изабрани си и координатори који би управљали одбором у Гроцкој. Повереник већ дуже време није виђен у Гроцкој, а одбор напредњака преузео је онај који се „јуче“ учланио у странку. Ванстраначки кандидат, прво успешни привредник, затим „пропали милијардер“ како га је назвао страначки колега, био је први на листи СНС-а у Гроцкој. Према првим исказаним речима Драгана Пантелића, он је позван као ванстраначки кандидат на листу СНС-а и након краћег премишљања одлучио је да изазов прихвати. Општинским одбором напредњака управљали су постављени координатори од стране повереника Миличковића. Пантелића, међутим, на том списку координатора није било.

Како је дошло до тога да Пантелић , практично, преузме лидерство у грочанским напредњацима, остаје непознато. И шта је заправо Пантелић? Председник није, исто тако ни повереник. Није ни координатор , јер га на то место поставља повереник. Једноставно, изгледа, да је Пантелић својим наводним познанством са Андрејом Вучићем, Луком Петровићем и Аном Брнабић успео издејствовати да буде вд председник напредњака у Гроцкој. 

Добио је изгледа Пантелић и одрешене руке да у Гроцкој буде само онако како он одлучи. Можда због тога на састанцима напредњака у Гроцкој нема ни оних који су изнад њега, народних посланика. Од троје народних посланика, некаквим општинским одборима присутна је само народни посланик Оливера Огњановић јер је по функцији и председник МО СНС-а Гроцка. Остало двоје посланика, млађани Милош Терзић и искусни Горан Пекарски ни у траговима, што се тиче седница Општинског одбора СНС-а Гроцка.

Остаје питање, да ли би се присуством народних посланика на седницама ОО СНС-а Гроцка, донеле и одлуке као што је „раскид“ сарадње са коалиционим партнерима, социјалистима и Младеновићем (ССС). Пред београдске изборе и када ти исти „партнери“ треба да подрже заједничког кандидата за председника, таква одлука је вероватно равна катастрофи. Међутим, не заборавимо да су грочански напредњаци змија без главе, те такви потези не би требало да зачуђују. 

Биће интересантно када се сутра на Главном одбору ове странке, раме уз раме, појаве грочански напредњаци са својим народним посланицима. Ако нису могли у Гроцкој, заједничку седницу одржаће сутра у Арени.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар