Почетна » Зашто се неко из СНС-а Гроцка не огласи поводом Симоновићевих оптужби?

Зашто се неко из СНС-а Гроцка не огласи поводом Симоновићевих оптужби?

од admin
0 коментар

„Поштовани председниче, дозволите ми да пре него што пређемо на официјални део данашњег састанка, да у име наших уважених чланова и у своје лично име због медијске хајке којој сте Ви и Ваша породица изложени последњих дана једним јаким аплаузом покажемо да смо уз вас и да вам се још једном захвалимо за све што чините како би наша општина била боље место за живот., истакла је на почетку те седнице Јасмина Мандић након чега је уследио аплауз.

За њом је изашао Драгољуб Симоновић и уводној речи, између осталога рекао да је он жртва некаквих снага које делују против њега.

– „Ја нећу да се браним од хајке која је замишљена као омча око мог врата. Међутим, ситуација се баш не развија како су неке снаге то испланирале. Тај човек не заслужује нашу пажњу, он је једна минорна личност, бивши шверцер нафте и то ће истрага и показати. Он је изабран да изведе задатак који је извео, а да ли је он својевољно учествовао у томе или не, не желим да коментаришем. Видећемо ко стоји иза свега тога, отом – потом.“ – истакао је тада Симоновић.

Недуго после ове седнице ОО СНС-а Гроцка, тачније 25- јануара 2019. у поподневним сатима, Драгољуб Симоновић је ухапшен као налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића. Од тог тренутка настаје мук у грочанском одбору напредњака. 

Уместо да се ограде  од  Симоновића, након што је прозвао у негативном контексту готово комплетно руководство ГО Гроцка, па и врх напредњака, примењује се стари шаблон- избегавање јавности и медија класичном ћутњом. Тим чином, продубљује се сумња у тачност Симоновићевих тврдњи.

Подсетимо се, у претходних десетак дана, Симоновић је дао интервју за „Славија инфо“. Симоновић и након што је првостепено осуђен, у том интервјуу тврди да је подметнут пожар и тврди да је открио како се то догодило и где се тада налазио али и како је од раније имао повремене спорове са Јовановићем зато га је тад и означио како кривца. Од тада, како наводи, он није имао прилику да се појави у јавности јер је направљен договор између појединаца из његове странке (СНС) и опозиције али и појединих медија да он буде осуђен. Симоновић тврди и да је утицај на суђење имао и Веран Матић и поједине НВО. Симоновић је у то време, како наводи, био у спору и са Милосавом Миличковићем тада државним секретаром и то због дуга од 45.000 евра.
Наиме Симоновић је платио раднике који су Миличку подигли викендицу на Сребрном језеру, а кад је од њега тражио паре он је одбио да му плати наводећи разлоге типа ти си то мени учинио и слично. Симоновић претпоставља да је он утицао и на Вучића да га прогласи кривцем у медијима а опште је познато да „лекс специјалис“ који Вучић примењује касније добије и правну ноту.

Убрзо, повереник СНС- а за Гроцку, Милосав Миличковић демантовао је Симоновићеву изјаву и најавио тужбу.

-Исто тако гнусна и срамотна лаж је да Симоновићу дугујем било какав новац за изградњу куће. Али то је само једна кап у мору других лажи које је изрекао у свом медијском наступу и то након што га је у фебруару ове године Други основни суд у првом степену осудио на четири године и три месеца затвора за подстрекивање напада на кућу новинара Милана Јовановића, изјавио је између осталога Миличковић.

Међутим, осим Миличковића сам „крем“ грочанске власти још увек ћути на Симоновићеве тешке оптужбе. Ако Симоновић говори неистине, представници власти би морали да такве наводе демантују. Ти наводи не стижу од обичних грађана, већ од бившег председника ГО Гроцка, истог оног којем су тапшали и давали подршку за „медијску хајку“ која се, наводно , водила против њега. Овако, гледајући целокупну ситуацију може да се стекне утисак да Симоновић говори истину, па представници власти ћуте.

Оно што је сигурно јесте чињеница да је Симоновић само потврдио писање Жиг инфа о разноразним малверзацијама у ГО Гроцка, првенствено за време његовог мандата. Оптужујући повереника СНС-а Милосава Миличковића да му је остао дужан за 45 евра због изградње викендице на Сребрном језеру, Симоновић је још једном потврдио да „Грочанско Дедиње заиста постоји“.

Подсетимо се, Драгољуб Симоновић, члан Српске напредне странке и бивши председник ГО Гроцка поднео је више десетина тужби против главног и одговорног уредника Жиг инфа, Жељка Маторчевића.

Симоновић је тужио Жељка Маторчевића због више текстова међу којима се налази и текст „ШОЈИЋ ЈЕ МАЛО ДЕТЕ ЗА ОВОГ ГРОЧАНСКОГ НАПРЕДЊАКА А за лађу тунел из куће до Марине (ФОТО)“

Симоновић у овој тужби негира постојање викендице на Сребрном језеру, као и изградњу марине. Такође суду се представља да је у времену писања текстова био носилац листе Српске напредне странке, те је то допринело још већем душевном болу.

Главно рочиште по тужби Симоновића одржано је 31. августа 2020. године. На том рочишту, Симоновић је отишао корак даље. Наиме, према Симоновићевој изјави суду, на Сребрном језеру, односно око његове викендице, како је он навео, се не налазе функционери СНС-а и Гроцке већ су то само „пецароши.“ 

Након Симоновићеве изјаве, дате пред судијом Другог основног суда у Београду, Жиг инфо је опет „посетио“ ово грочанско насеље.

 

 „Они си уништили живот мом детету и мом брату. Лаж је њихов основни мото политике. Не треба да ћутите на те нападе, треба да им одговарате политички, говорећи о резултатима… Кад нападате нечију децу тиме говорите много више о себи него о неком другом. Од вас једино тражим да се борите за своју Србију и наравно за странку којој припадате“, изјавио је Вучић јуче, након седнице Главног одбора СНС-а.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар