Почетна » Заузето, ако ниси напредњак! Сала у Србији у којој је забрањена слобода говора, уз надреално објашњење локалне власти

Заузето, ако ниси напредњак! Сала у Србији у којој је забрањена слобода говора, уз надреално објашњење локалне власти

од Други Пишу
0 коментар

Локални фронт постао је непожељан организатор трибина у просторијама Градске управе у Краљеву. Тако би се могло закључити, јер им по ко зна који пут није дозвољено да организију трибину у градској сали. Али, нису они једини, јер је локална власт у овом граду већ направила поделу на подобне и неподобне. Како смо сазнали, по сличном сценарију ни Сергеј Трифуновић неће моћи да одржи промоцију своје књиге. Разлог је увек је исти – Сала је заузета.

„Увек смо Прово формално подносили захтев за коришћење сале. И увек смо добијали одговор, да је сала заузета. Једном смо организовали трибину испред ње, напољу. Напредњаци су да би оправдали то заузеће, послали некаквог мајстора да поправља тоалет“, каже Предраг Воштинић из Локалног фронта.

Локални фронт је очито због свог критичког дејства, још од самог оснивања постао непожељан локалним али и републичким властима. Поново им није одобрено коришћење сале Градске управе у Краљеву. А у њој је требала да се одржи трибина недељника Време.

И ово није први пут да им је онемогућено коришћење јавног простора у згради Градске управе.

„Ми смо постали пожељни у Краљеву, али омражени међу онима који врше локални власт. Јавни простори су изгубили функцију оног тренутка када је јавност престала да буде обавештавана. И то више нису јавни простори, већ узурпирана имовина једне политичке партије“, рекао је Воштинић.

А све је кренуло од последње трибине коју је Локални фронт одржао у свечаној Сали, још пре четири године под називом „Вера у Оливера – Ко убија Косово“. На њој су говорили опозициони политичари са КиМ на челу са Радом Трајковић.

Након тога, Локалном фронту никада више није одобрено коришћење сале.

Predrag Voštinić Foto:Nova.rs

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар