Почетна » ЗБОГ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СКУПА У БЕОГРАДУ 11. ЈУЛА СНП: НВО лицемерне, где је почаст српским жртвама?

ЗБОГ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СКУПА У БЕОГРАДУ 11. ЈУЛА СНП: НВО лицемерне, где је почаст српским жртвама?

од admin
0 коментар

Српска народна партија пита зашто НВО никада нису организовале ниједан скуп којим се одаје почаст српским жртвама у БиХ или жртвама геноцида у логору Јасеновац током Другог светског рата

СРПСКА народна партија у саопштењу „оштро осуђује намеру једног дела невладиних организација у Србији да 11. јула у центру Београда организују скуп чији је циљ да Србија симболички призна кривицу за `геноцид` у Сребреници, а да се целокупан српски народ, без доказа и пресуде, означи као ‘геноцидан'“.

Према ставу СНП, „очигледно је да организатори овог скупа имају лицемеран, острашћен и једностран однос према тешком, и за све народе у региону мучном питању жртава из ратова на простору БиХ“.

За СНП је питање „зашто ове организације никада нису организовале ниједан скуп којим се одаје почаст српским жртвама у БиХ или жртвама геноцида у логору Јасеновац током Другог светског рата?“

Зашто никада нису организовале ниједан скуп где би осудиле убијање и протеривање стотине хиљада Срба у акцијама „Бљесак“ и „Олуја“, пита СНП.

Сарајево је некада било град са највећим бројем Срба после Београда, подсећа СНП, а данас Срба у Сарајеву има толико да могу да се изброје на прсте једне руке.

Ставом да су све друге жртве вредније од српских жртава, указује СНП, „организатори овог скупа не доприносе смиривању тензија и постизању трајног мира у региону“.

„Напротив, утичу на продубљивање подела и даљу дестабилизацију односа међу Србима, Бошњацима и Хрватима“, сматра СНП.

Само ако све жртве ратова на простору БиХ будемо посматрали и поштовали једнако, без обзира на њихову нацију и веру, можемо да дођемо до искреног помирења међу народима и да као регион економски кренемо напред, закључује СНП.

В. Н.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар