Почетна » Здравко Понош: Нема Вучић проблем са ЦИА, него са народом

Здравко Понош: Нема Вучић проблем са ЦИА, него са народом

од Жиг Инфо
0 коментар

Здравко Понош, председник Србија Центра, изјавио је за Данас да је „глупост да ненајављени долазак шефа ЦИА Вилијама Бернса има за циљ рушење Александра Вучића због литијума“.

– Не нећка се Вучић да ископава и испоручује литијум. Управо супротно. Он је више него вољан и оран да то обави. Само што има неке невоље са непослушним народом – изјавио је Понош и додао:

– Они га само повремено дисциплинују кад покуша да ушићари из њиховог односа више него је укалкулисано у пројекат којим му је удељена власт у Србији. Тим пројектом се пљачка Србија, а управник ипак не сме да задржи за себе више него што је укалкулисано. Мало јаче увртање руке уследи кад покуша испод тезге неком другом да продаје робу.

Садашња власт у Србији, како истиче председник Србија Центра, показала се као врло склона галами за унутрашњу употребу и врло осетљива на подигнут прст споља, да не говоримо о подизању тона и увртању руке.

– Подложна је уценама и притисцима, и то не само због корупције, него и због компромитујућих активности типа Бањска. То су аргументи који нису примерени у дипломатским разговорима представника министарстава спољних послова. Али, с њима вешто рукују и користе их кад затребају представници обавештајних и безбедносних служби. А има шта да се извуче на сто и у Сарајеву и у Бања Луци и у Београду и у Приштини. Докази о корупцији кипе на све стране – каже Здравко Понош.

Поређење Александра Вучића и некадашњег иранског премијера Мосадека у режимским таблоидима Понош је оценио као непримерено

– Мосадек и Вучић не могу да се пореде. Тадашњи демократски изабран и прогресивни ирански премијер Мосадек је срушен јер је био патриота који је национализовао иранску нафтну индустрију. Зато је срушен. Нису дозволили ни да достојно буде сахрањен. Вучић је чиста супротност. Ништа што има везе са демократијом, прогресом и патриотизмом не може да се веже уз његово име. Он ради све супротно од Мосадека.

Он оно што ова земља има, ресурсе који су под њеном сувереном конролом, даје у бесцење, шаком и капом, лево и десно, истоку и западу. У ствари једина цена је страна подршка његовом опстанку на власти у форми колонијалног управника, – рекао је Понош

С обзиром на то да је посета шефа ЦИА обухватила Сарајево, Београд и Приштину, и да је у исто време те локације посетио и помоћник генералног секретара НАТО за политичка питања и безбедносну политику, према оцени Поноша, „јасно говори да се ради о покушају да се припази на стање у региону у деликатном моменту и дисциплиновању лоших ђака, који су иначе преко везе уписани у школу“.

Понош каже да има назнака да ће ускоро уследити још неке изузетно високе војне и политичке посете Приштини, могуће и Београду од стране НАТО и америчких снага у Европи.

– То би могло да значи да ове посете имају и ширу геополитичку димензију због које мора што пре да се поспреми стање у региону – сматра Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар