Почетна » Здравко Понош: Уместо у европске, Вучић нас води у батеријске интеграције

Здравко Понош: Уместо у европске, Вучић нас води у батеријске интеграције

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Здравко Понош, председник Србија центра, изјавио је за КТВ, да је Александар Вучић свео Србију на земљу трећег света.

  • Учествовао је у Хамбургу на конференцији о одрживости, а понашао се као да је тема одрживост на власти у Србији уз помоћ немачког канцелара Шолца. Увео је Србију у некакву батеријску алијансу са Замбијом и Немачком”, каже Понош и додаје “Више не идемо у европске интеграције, Србија иде у батеријске интеграције. Вучић своди Србију на земљу трећег света. Он шаље своју супругу да плеше по Африци представљајући Србију. У ком својству и о чијем трошку? Институција прве даме у Србији не постоји, као што не постоји ни врховни командант у миру. Они се на сваком кораку играју државе”, рекао је Понош.

Понош каже да је погрешна перцепција да је Србија све ближе Западу.

  • Вучић је све ближе Западу, а не Србија. У промискуитетној политици сада седи у том крилу. Не сме више да се види са Путином. Не сме више ни да му честита рођендан. Не сме ни да се види са Лавровим у УН, мора да се крије у тоалету када овај пролази ходником. Али и Шолц га укрућеном руком при руковању држи на дистанци. Вучић је Шолцу само колонијални управник земље трећег света. То са Србијом нема никакве везе, јер ни за длаку неће бити ближа Западу. Њих не занимају демократија и слободни избори у Србији. У Берлину су јасно рекли да због њихове енергетске транзиције морају да раде и са аутократама.

Понош је истакао да је протекла седница Народне скупштине потврдила намеру СНС да унизи парламентарну грану власти.

  • Ана Брнабић је најбоље политичко дете Војислава Шешеља, после Вучића. Када Ана Брнабић говори о посланицима на ТВ Пинк то изгледа као разговор пијанаца испред сеоске продавнице на гајбама пива. СНС има циљ да потпуно обесмисли Скупштину, као што су обесмислили Владу. Они од скупштине праве блато, ријалити, тако да свима буде јасно да се тамо ништа не одлучује. Да буде свима јасно да постоји само једно место где се о свему одлучује и да Вучић у односу на све остало изгледа као државник, да буде што већи. С обзиром да он не може више да порасте, морају све друго да унизе, У то блато покушавају да увуку и опозицију и за то служе људи као што су Бакарец, Атлагић и Ристичевић” – нагласио је председник Србија центра и додао да ће власт од седнице о Косову “бежати као ђаво од крста”. Опозиција тражи редовне седнице Скупштине о Косову. Зашто би било ко нормалан био против тога, ако знамо да је и Савет безбедности УН имао обавезу да разматра извештај УНМИК-а сваких шест месеци. Скупштина Србије годинама не расправља шта ради њена Влада са Косовом.

Понош је позвао представнике режима да престану да малтретирају Србе на Косову.

  • Зашто малтретирају људе да се довијају како да дођу до Мердара да на шалтеру неког контејнера подигну своју пензију у динарима, па је мењају у евре да би могли да плаћају на Косову. Чему то служи, какав привид чувају тиме што им не дају то у еврима”.

Можда ти се свиди

Оставите коментар