Почетна » ЗЕЛЕНИ ЗА СРБИЈУ , НЕ РЕЗОЛУЦИЈИ Реаговање на потписивање резолуције о Сребреници

ЗЕЛЕНИ ЗА СРБИЈУ , НЕ РЕЗОЛУЦИЈИ Реаговање на потписивање резолуције о Сребреници

од admin
0 коментар

Поводом дешавања у Зеленој странци после самовољног потписивања резолуције о Сребреници од стране народног посланика и председника Зелене Странке Горана Чабрадија , обраћамо се српској јавности како би сачували легитимитет Зелене странке и њених органа.

Народни посланик и председник Зелене странке је без знања и без консултација са органима и члановима странке самовољно потписао предлог резолуције о Сребреници, и ако то није став Зелене Странке.
Након реакције подпредседника странке , против потписивања резолуције , председник странке кроз интернет и информативне медије фалсификатом демантује изјаву подпредседника странке г-дина Драгана Томашевића и великог броја општинских одбора а противно Статуту Зелене Странке.

На телефонској седници извршног одбора странке избацује из странке подпредседника Томашевића и укида одборе који су се супротставили самовољи и непоштовању Статута . Од седам чланова Извршног одбора , четири су из распуштених општинских одбора чиме су сами себе укинули . Седница није могла бити одржана, јер четири члана од седам ( колико броји Извршни одбор) нису гласала. Председник Извршног одбора је са летовања потписао одлуку( наставља се Бодрум), што се види јасна намера председника странке и његово деловање.
Након нелегалног распуштања Општинских одбора, нелегитимно на њихово место именују се „повереници“ без обзира што су нелегално распуштени одбори најактивнији и најуспешнији на прошлим општинским и парламентарним изборима и имају представнике т.ј одборнике у Скупштини Општина.

И то му је мало те наставља безскрупулозну кампању против „побуњених“ одбора и уништавање структуре Зелене странке у покушају да се оправда низ нелегитимних, недемократских аутократских одлука, изношењем дезинформација и неистина. Врши се и притисак како на чланове председништва и осталих органа странке , одборнике и поверенике како би јавност Србије представио легитимитет његове приватне странке .

Овим путем желимо да станемо на пут таквим поступцима и сачувамо интегритет, целовитост и поверење у Зелену странку и зелену идеју на демократски начин што је одлика свих Зелених у свету .

 

Иницијативни одбор одбране Зелене странке

Можда ти се свиди

Оставите коментар