Почетна » Зелено-леви фронт истакао ЛГБТ+ заставе на Скупштини града Београда

Зелено-леви фронт истакао ЛГБТ+ заставе на Скупштини града Београда

од Други Пишу
0 коментар

Упркос томе што су представници власти како из врха државе, тако и из врха града Београда, јасно ставили до знања јавности да неће подржати Прајд ни изласком на улице, као ни истицањем заставе на зградама институција, Зелено-леви фронт је ЛГБТИ+ популацији пружио подршку из редова функционера обе Скупштине.

Посланици и посланице Зелено Левог клуба предали су Закон о грађанском партнерству особа истог пола дан уочи Прајда. Истог дана, градоначелник Београда је пратећи изјаву председника Србије, рекао да на згради Скупштине града Београда неће бити истакнута ЛГБТИ+ застава. Градски одборници и одборнице Зелено-левог фронта су истог дана истакли заставу кроз прозоре својих просторија у овој институцији истакли различите ЛГБТИ+ заставе, као и транспаренте са натписом „БРАК“.

“Изузетно ми је драго да је овогодишњи Прајд прошао у мирној и празничној атмосфери, као и да је био најбројнији до сада. Уверен сам да ћемо чим сменимо Српску напредну странку у наредним годинама видети још масовније Параде поноса, али и институционалне помаке ка већој једнакости и равноправности свих, без обзира на њихово сексуално опредељење”, изјавио је Добрица Веселиновић, шеф одборничке групе Не давимо Београд, Морамо.

Зелено-леви фронт се бори за за друштво у којем ће сви бити једнаки и слободни. Постизање оваквог стања није могуће ако сви грађани и грађанке немају иста права, без обзира на сексуалну, националну, етничку или религијску припадност. Једнакост нам свима мора бити гарантована како бисмо били што безбеднији и како би нам друштво било све праведније.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар