Почетна » Зелено-леви фронт отворио канцеларију локалног одбора у Нишу

Зелено-леви фронт отворио канцеларију локалног одбора у Нишу

од Други Пишу
0 коментар

У склопу прерастања покрета Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт, која ће деловати на националном нивоу, у Нишу је званично отворена канцеларија локалног одбора.

“Покрет Не давимо Београд, односно Зелено-леви фронт како ћемо се у будућности звати, шири своје деловање на целу Србију, а отварање канцеларије у Нишу је важан корак у том правцу. Ми сутра не почињемо, него настављамо своје деловање у Нишу. Учествовали смо на протестима против отимања аеродрома, у борби грађана против огромних цена грејања, а устајали смо и против фашистичког насиља на нишавском кеју. И до сада смо имали велики број чланова из Ниша, па је окупљена сјајна екипа људи са којима се дуго знамо, а ту су и нови пријатељи и сарадници. Позивам све грађане Ниша да нам се придруже.” – изјавио је Радомир Лазовић, шеф Зелено-левог посланичког клуба.

“Поносна сам што отварамо канцеларију у Нишу и радујем се што ћемо имати место где ће се окупљати чланови и симпатизери Зелено-левог фронта да заједнички разматрамо и унапређујемо како нове предлоге политика тако и оне које смо већ срчано заговарали у Народној скупштини. Очекујем да у Нишу имамо заједницу солидарних, отворених и храбрих активистикиња и активиста спремних да мотивишу друге да нам се придруже у борби за Србију и све њене градове, а ми ћемо се трудити да их достојно представљамо и помажемо локалне борбе из Народне скупштине.” – изјавила је Биљана Ђорђевић, заменица шефа Зелено-левог посланичког клуба.

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)

Растислав Динић у име иницијативног локалног одбора из Ниша каже: “Отварање канцеларије Зелено-левог фронта у Нишу је природан наставак наше дугогодишње сарадње са активистима из Београда, Пожеге, Куле, Апатина, Нове Пазове и других места широм Србије. На основу овог искуства градимо нову политичку снагу која ће се борити за политике осетљиве на локални контекст и потребе грађана и грађанки. Ниш се деценијама суочава са сиромаштвом, растућом неједнакошћу, експлоатацијом, централизацијом, бахатом урбанистичком политиком и неодговорним, па и криминалним управљањем јавним добрима. Зелено-леви фронт ће се од данас активно суочавати са овим проблемима и артикулисати решења заснована на демократији, солидарности и равноправности.”

“Као дугогодишња активисткиња, поново стојим пред новим изазовом који ме радује, а то је изградња Зелено-левог фронта у Нишу. Усред свеопште атмосфере страха, неизвесности, осиромашења грађана и небезбедности, ми немамо право да одустанемо од свог града. Хуман град је онај у коме развој представља изградња нових паркова, тротоара, културних центара, галеријских простора, станова који су доступни свима… Као радница у култури, подржавам кампању за достојанствен рад у култури и бољи положај уметника, радника у култури, слободних уметника. Сигурна сам да је враћање у нормалност још увек могуће и то на начин да сачувамо свој интегритет и етику. То не можемо као појединци. Време је да поново научимо како се то ради заједно.” – изјавила је Марија Петернел, активисткиња и чланица иницијативног локалног одбора у Нишу.

Партија Зелено-леви фронт, настаје ширењем покрета Не давимо Београд на националном нивоу и удруживањем са другим локалним организацијама. Партија ће бити базирана на идеолошким, програмским и организационим основама покрета Не давимо Београд.

Не давимо Београд/Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар