Почетна » Зелено-леви фронт: Заштитимо Милићево брдо, природну оазу и градску шуму Београда!

Зелено-леви фронт: Заштитимо Милићево брдо, природну оазу и градску шуму Београда!

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Како се наводи у саопштењу, Зелено-леви фронт поднео је кривичну пријаву против више Н. Н. лица, због дивље градње на Милићевом брду и уништавања једне од последњих градских шума и нетакнутих оаза природе у Београду.

У саопштењу се још наводи и да владајући режим уништава зелене површине и шумске пределе у Београду својом неодговорном урбанистичком политиком којом се подстиче и одобрава непланска и нелегална градња.

  • Не може се од пиромана очекивати да угаси пожар, тако се од Шапића не може очекивати да се избори са нелегалном и дивљом градњом. Грађани виде да је сам Шапић прекршио законе наше земље и нелегално надоградио своју вилу на Бежанијској коси, и онда понеки себи дају за право да и сами нелегално граде. Том приликом, уништавају се наше градске шуме, зелене оазе и извори чистог ваздуха. То је нажалост случај и на Милићевом брду.”, изјавио је Роберт Козма, народни посланик Зелено-левог фронта.

И додао је “Позивамо Тужилаштво да реагује по нашој пријави и заустави даље девастирање Милићевог брда. Истовремено, позивамо грађане да се заједно боримо против дивље градње. За мање од месец дана имамо прилику да сменимо неодговорни режим. Зато, хајде да бирамо Београд и Добрицу Веселиновића за градоначелника.”

Јована Неделкоски Петровић, коопредседница палилулског одбора Зелено-левог фронта и кандидаткиња за одборницу у Скупштини Града Београда, изјавила је:

  • Предели попут Милићевог брда су драгоцени за Београд. То је нетакнута оаза природе. И морала би таква да остане, јер у супротном са развојем дивље градње се додатно загађује ваздух у Београду, јер губимо природне изворе кисеоника, али и подстиче се могућност топлотних удара, као и опасност од клизишта приликом кишних периода, због недозвољеног крчења шуме. Стога би тужилаштво морало да реагује и одговорне адекватно казни.

Можда ти се свиди

Оставите коментар