Почетна » ЗЛФ: Неодговорна локална власт прети да угрози нормално функционисање живота у Обреновцу

ЗЛФ: Неодговорна локална власт прети да угрози нормално функционисање живота у Обреновцу

од Жиг Инфо
0 коментар

Зелено леви фронт Обреновац упозорава да ће планирана санација моста на Колубари на улазу у Обреновац која подразумева затварање једне траке довести до потпуног колапса саобраћаја и имати врло негативне последице на квалитет живота у Обреновцу.

С обзиром на то да су и пре почетка радова на санацији моста биле велике гужве, посебно у шпицу, потпуно затварање једне траке чиме ће пропусна моћ моста бити смањена за чак и више од 60% ће довести до вишесатних чекања у колонама. Ово ће директно утицати на квалитет живота грађана, отежати функционисање школа, повећати трошкове транспорта, угрозити снабдевање…

Захтевамо од надлежних институција да:

Хитно одложе почетак радова док се не пронађе адекватно решење за одржавање саобраћаја које ће минимализовати утицај на грађане и привреду.

Изврше детаљну анализу утицаја радова на саобраћај и привреду и размотре друге могуће опције које неће имати оволико негативног утицаја,

Да убудуће отворе јавну расправу о сличним проблемима и омогуће грађанима да изнесу своје примедбе и сугестије.

Пропуштен је цео летњи период када је фреквенција саобраћаја значајно нижа да се реши овај проблем и чекало се на почетак Септембра и повећање интезитета саобраћаја да се отвори ово градилиште и значајно смањи пропусни капацитет на улазу у Обреновац. Сматрамо да је предложено решење неодговорно и да указује на недостатак бриге за добробит грађана.

Власт у Обреновцу на челу са Српском напредном Странком и Групом грађана „Заједно за Обреновац“ очигледно не размишља о последицама одлука које доносе и у континуитету малтретирају грђане и грађанке у Обреновцу.

Захтевамо одговорно поступање надлежних институција и хитно проналажење решења које ће омогућити несметан саобраћај и нормално функционисање свакодневног живота у Обреновцу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар