Почетна » ЗЛФ: Осуђујемо Шапићево ширење мржње и ревизионизам

ЗЛФ: Осуђујемо Шапићево ширење мржње и ревизионизам

од Жиг Инфо
0 коментар

Београдски одбор Зелено-левог фронта осуђује опасне изјаве председника Привременог органа Града Београда Александра Шапића, који попут његовог идеолошког ментора Војислава Шешеља позива на исељавање и рушење Куће цвећа.

Александар Шапић своју неспособност да реши проблеме града Београда, чији је био градоначелник, а сада као председник Привременог органа, покушава да сакрије ширећи мржњу и правећи нове поделе. То је пракса коју је демонстрирао током свог политичког деловања, али се чини да му је агресија сада једина преостала алатка уз помоћ које се, надом очајника, грчевито држи позиције власти, која му неумитно измиче.

Ревизија историје коју Шапић користи као основни политички програм не може да сакрије неспособно, аљкаво и корумпирано вођење града којем сведочимо. Застрашивање запослених, злоупотреба јавних ресурса и предузећа, корупција и намештање тендера, као и очигледан тренд приватизације градских услуга и простора према вољи малих интересних група, обележили су његов мандат одлазећег градоначелника. Шапић је током целог свог мандата више пута јавно ширио мржњу и насиље према различитим маргинализованим групама као што су Роми, али и према култури и културној баштини нашег града.

Подсећамо да се Кућа цвећа налази у саставу Музеја Југославије, једне од најактивнијих музејских установа у граду, која сваке године привлачи велики број посетилаца из земље и иностранства, тако да овакав Шапићев однос према културном и историјском наслеђу говори довољно о његовој хулиганској и деструктивној личности.

Зелено-леви фронт је одлучан да брани све културне и историјске вредности које је ово друштво успело да успостави кроз своју турбулентну историју, а нарочито оне вредности које баштине идеале једнакости, солидарности, равноправности и антифашизма. Београдски одбор Зелено-левог фронта поручује Александру Шапићу да ово ново дељење ревизионистичких лекција из историје и покушај скретања пажње са стварних проблема грађана и грађанки Београда неће проћи и да је крајње време да пошаљемо и његово управљање овим градом у ту исту историју.

Можда ти се свиди

Оставите коментар