Почетна » Злф: Подршка протесту синдиката ГСП-а

Злф: Подршка протесту синдиката ГСП-а

од Жиг Инфо
0 коментар

Зелено-леви фронт и коалиција Бирамо Београд снажно подржавају протест синдиката Градског саобраћајног предузећа и њихове захтеве за хитним заустављањем приватизације линија градског превоза.

Покренути пројекти јавно-приватних партнерстава за потезе 100 и 700 су само су још један начин да актуелна градска власт јавни новац преусмери у приватне џепове својих партијских и пословних ортака. Уместо интереса приватника, одговорна градска управа треба да дугорочно развија систем градског превоза у јавном интересу.

Јасно је да се приватизација на овоме неће зауставити и да ће Шапић наставити са даљим урушавањем система јавног градског превоза. Град Београд трева дугорочно и плански да развија јавно градско предузеће и систем јавног превоза у главном граду, како би превоз био свима доступан, тачан и користан за свакодневно кретање. Услов за то су и добро плаћени и квалитетни послови унутар самог предузећа како запослени не би одлазили у иностранство због бољих услова рада.

За доступнији и квалитетнији јавни превоз, потребна нам је сасвим другачија политика у области саобраћаја у Београду – зато 2. јуна Бирамо Београд.

Можда ти се свиди

Оставите коментар