Почетна » ЗЛФ подршка ухапшеним активистима: Застрашују људе који се боре против тровања Србије

ЗЛФ подршка ухапшеним активистима: Застрашују људе који се боре против тровања Србије

од Жиг Инфо
0 коментар

Хапшењем активиста СЕОС-а власт покушава да направи пример од њих и пошаље поруку да ће се обрушити на свакога ко се супротставља плановима режима. Ово је застрашивање полицијом и насиљем према људима који бране своје окружење од тровања.

Очекујемо да се репресија повећа како расте и отпор грађана. Позивамо људе да подрже напоре Савеза еколошких удружења Србије и других организација да се зауставе пројекти Рио Тинта и да се придруже блокадама железница у местима на које то буду позивали из СЕОС-а. Ископавање литијума оставиће велике последице по живот грађана западне Србије.

Подсећамо да је СНС најбруталније украо народну иницијативу за забрану ископавања литијума и бора коју је потписало 38 хиљада грађана и на основу које је требало одржати седницу Народне скупштине. Ако су тако сигурни да литијум треба копати, зашто се онда сакривају од расправе у скупштини коју би могла да чује и преко РТС-а види цела Србија? Поднели смо кривичне пријаве против претходних председника народне Скупштине и Ивице Дачића који је примио народну иницијативу и Владимира Орлића који је наставио да је сакрива.

Можда ти се свиди

Оставите коментар