Почетна » ЗЛФ подржао штрајк просветара за боље плате и услове рада

ЗЛФ подржао штрајк просветара за боље плате и услове рада

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт је пружио пуну подршку запосленима у предшколским и школским установама, који су данас изашли на улице и показали да не пристају на поделе међу запосленима и на предложену пројекцију Владе РС која предвиђа поражавајуће повећање зарада наставном особљу у износу од 12 одсто, а ненаставном особљу 8 одсто, од јануара 2025. године

ЗЛФ подржава синдикате да се поред бољих плата, боре и за боље услове рада како за наставно, тако и ненаставно особље. Такође, просветним радницима подршку пружају и родитељи школске и предшколске деце, али и сами ученици.

„Неприхватљиво је да се топли оброк у вртићу замени кетерингом, а да о хигијени брину агенције. Ту смо на трагу новог јавно-приватног партнерства, за које се већ толико пута показало да не доприноси квалитету док пуни нечији џеп“, рекла је Марина Видојевић, координаторка Групе за образовање ЗЛФ.

„Васпитачи и родитељи се жале да су групе попуњене преко својих капацитета, у таквим случајевима, као и у учионици, нема квалитетног учења, а додатно је још и небезбедно“, закључује Видојевић.

Зелено-леви фронт ће наставити да подржава просветне раднице и раднике у борби за њихова права и боље услове рада, и позива све политичке организације да отворено стану уз све запослене у систему образовања са отвореном политичком подршком како у институцијама, тако и на улици.

Можда ти се свиди

Оставите коментар