Почетна » ЗЛФ: Поводом Светског дана вода – морамо очистит Ада Хују, оазу на обали Дунава

ЗЛФ: Поводом Светског дана вода – морамо очистит Ада Хују, оазу на обали Дунава

од Други Пишу
0 коментар

Поводом обележавања Светског дана воде 22. марта, Зелено-леви фронт Палилула је данас на Ада Хуји одржао комшијски разговор са грађанима општине Палилула о вишедеценијском проблему загађења Ада Хује. Зелено-леви фронт истиче да је неопходно да ово јавно добро, оаза на обали Дунава, буде доступније не само за грађане Палилуле, већ целог Београда.

Лука Петровић, копредседник општинског одбора ЗЛФ Палилула, истакао је да Ада Хуја може много боље да се искористи у интересу грађана. Ово је једна од многобројних локација где се канализација директно излива у наше реке. Рукавац Ада Хује је депонија отпадних вода из канализације домаћинстава, индустријских постројења, излива Миријевског потока и непрописно одложеног смећа.

Лука Петровић је нагласио да није довољно само критиковати и да због тога Зелено-леви фронт већ дуже време предлаже конкретна решења за опасног изливања отпадних вода у реке Београда. Неопходна је примена савремених еколошких стандарда и технологија попут система малих колектора који користе природни пад терена уместо мреже пумпи за транспорт отпадних вода, како је то предвиђено изградњом фабрике у Великом Селу.

Алекса Брајовић, становник Палилуле, причао је о томе да су сви спортски и дечији терени, који су изграђени пре више од десет година, сада запуштени и заборављени. Градске и општинске власти не брину о уређењу и унапређењу овог простора, који заслужује да се третира као парк.

Можда ти се свиди

Оставите коментар