Почетна » ЗЛФ: Србијаводе уништавају Савски насип

ЗЛФ: Србијаводе уништавају Савски насип

од Жиг Инфо
0 коментар

Поводом упућивања захтева Србијавода за ванредни надзор о стању Савског насипа, Зелено-леви фронт захтева од свих надлежних институција, а пре свега од Градског и општинског штаба за ванредне ситуације, да хитно наложе отклањање узрока смањене функције Савског насипа који не може да изврши своју кључну функцију отклањања од поплава, чиме се директно угрожава безбедност наших грађана.

“Поражавајуће је што су Србијаводе као надлежна институција Републике Србије, годинама допуштале да власници нелегалних објеката, сплавова и викендица у небрањеном делу, бушењем зарад провлачења инсталација, који се сада наводи као кључан узрок смањења одбрамбене функције Савског насипа, и тиме угрозиле објекат који им је поверен на старање. Због дугогодишњег односа према Савском насипу, управа Србијавода би морала да сноси одговорност”, каже Здравко Јанковић, одборник Зелено-левог фронта у општини Нови Београд.

Зелено-леви фронт поздравља коначно оглашавање „Србијавода“ о стању Савског насипа код новобеоградских блокова, за чије одржавање су управо они надлежни, као и упућивање захтева Градском Секретаријату за комуналне и инспекцијске послове за ванредним инспекцијском надзором. Очекујемо да се по овом захтеву хитно поступи како би се спречило било какво потенцијално угрожавање живота и имовине наших суграђанки и суграђана.

Можда ти се свиди

Оставите коментар