Почетна » ЗЛФ: Стоп акушерском насиљу!

ЗЛФ: Стоп акушерском насиљу!

од Други Пишу
0 коментар

Аутономни женски фронт у оквиру Зелено-левог фронта изражава саучешће мајци из Сремске Митровице и остатку породице који су због свирепог случаја несавесног поступања доктора и акушерског насиља остали без бебе. Ових дана смо још једном сведоци многих личних исповести о искуствима акушерског насиља на друштвеним мрежама великог броја жена у Србији и овим путем изражавамо саосећање и солидарност са сваком женом која је била изложена овој нехуманој пракси.

Чињеница да је популациона политика и подстицање рађања један од приоритета Владе републике Србије, у директној је контрадикторности са чињеницом да велики број жена доживљава насиље и вишеструке трауме на порођају. Женама су одузета права одлучивања на који начин желе да се породе и након порођаја немају адекватну подршку и заштиту те се све већи број жена суочава са проблемима постпорођајне депресије.

Зелено-леви фронт захтева да се уместо декларативне подршке и притиска на жене да рађају, обезбеде основни здравствени услови и право жена на сигуран и безбедан порођај, као и подршку у постпорођајном периоду.

Жене нису инкубатори и зато не пристајемо и не ћутимо на насилнички третман породиља у Србији! Позивамо вас да се придружите

Можда ти се свиди

Оставите коментар