Почетна » ЗЛФ:Наставак криминалне СНС политике на Врачару: ЗЛФ наставља борбу и кроз институције до ослобођења

ЗЛФ:Наставак криминалне СНС политике на Врачару: ЗЛФ наставља борбу и кроз институције до ослобођења

од Жиг Инфо
0 коментар

На другој седници новог сазива Скупштине Градске општине Врачар изгласано је ново-старо руководство општине, које значи наставак корумпиране и криминалне политике на Врачару.

За кандидате из СНС-а и СПС-а, гласали су и одборници сателитских режимских листа Зелени покрет Врачар, Друштво за улепшавање Врачара, лажне мањинске листе “Ми смо Врачар” и “Коалиција снага”, као и Народна странка Владимира Гајића. Представници “Доста је било” нису присуствовали седници, док су против кандидата и кандидаткиња власти били одборници и одборнице из Зелено-левог фронта и коалиције “Бирамо Врачар”.

Упркос изборним махинацијама режима, странкама које су превариле грађане да су опозиција и бојкота мањег дела опозиције, који су допринели још једном отимању Врачара, грађани и грађанке су јасно рекли да желе промене. Након четири године претходног бојкота који такође ништа добро није донео грађанима и само је СНС-у омогућио лакшу и бржу корупцију, сада следи нова политичка фаза са новим људима спремним да се боре за јавни интерес и да што пре врате Врачар грађанима.

“Уместо политике крупног капитала и корупције, потребно нам је суштинско разумевање и решавање нагомиланих проблема попут загађеног ваздуха, уништавања зелених површина и свеопште бетонизације, дивљег инвеститорског урбанизма, уништавања културно-историјског наслеђа и нетранспарентног управљања општином. Грађани Врачара заслужују квалитетну животну средину са чистим ваздухом и више зелених површина. Такође заслужују уређивање запуштених и девастираних локација и квалитетну инфраструктуру са функционалним тротоарима, паркинзима и пратећим садржајима. Каленић пијаца се мора сачувати од инвеститора и спречити да се претвори у промашени пројекат Палилулске пијаце. Потребна нам је и солидарнија политика општине која брине о младима и нашим најстаријим суграђанима”, изјавио је Стефан Тасић, председник одборничке групе ЗЛФ у Скупштини ГО Врачар.

Зелено-леви фронт ће своју борбу са улице наставлти кроз институције, како би што пре ослободио Врачар и сваки узурпирани и отуђени заједнички простор. Позивамо грађане и грађанке Врачара да нам се придруже у овој борби.

Можда ти се свиди

Оставите коментар