Почетна » Зорана Михајловић: „Ко год је неговао десничаре, обило му се о главу“

Зорана Михајловић: „Ко год је неговао десничаре, обило му се о главу“

од Други Пишу
0 коментар

Бивша минстарка у Влади Србије Зорана Михајловић огласила се на друштвеној мрежи Инстаграм поводом јучерашњег протеста десничарских организација испред Председништва. Коментаришући овај скуп, она је навела да су радикали и десничари увек у погрешном возу и да се онима који су их, како каже, неговали, тај посао касније обијао о главу.

Она у својој објави истиче да нас „историја учи да кад погрешите воз онда је свака станица на којој станете погрешна“.

 

„Тако је и са десничарима и радикалима. Они су у погрешном возу. Једном смо сви били у том возу и осетили смо колико нас је коштало, ратова, уплаканих мајки и сестара, изгубљених живота, празних рафова, изгубљених година… Ко год их је неговао, обијало му се о главу, гурајући нас даље у изолацију и сиромаштво. Губили смо време, не схватајући да се свет око нас мења“, написала је она, додајући да се „неке лекције тешко уче и да мораш понекад платиш и казну за незнање“.

„Али за учење никад није касно. Радикализам и десница су ходање уназад. Они су прошлост. А прошлост није опција“, написала је она.

Подсетимо, протест десничарских организација, међу којима је ултрадесничарска група Народна патрола, а које се противе европском предлогу за Косово, одржан је синоћ у 18 часова.

Окупљени су тражили да се одбије европски предлог за Косово и да се председник Србије Александар Вучић повуче из преговора о Косову. На скупу су окупљени носили српске и руске заставе, а на протесту је био развучен и транспарент „подршке Русији и руској браћи“ код зграде Народне скупштине у Улици краља Милана. Такође, на скупу су се чуле и претње упућене председнику Србије попут оних „Ко потпише, њега убише“, а Кнежевић је, током обраћања окупљенима, поручивао да су „спремни за много више од нереда“.

МУП је данас саопштио да су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсили су Дамњана Кнежевића (1988), Дејана Златановића (1971) и Дејан Бобачек (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, док се Бабочек терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić Foto: Vesna lalić/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар