Почетна » Ко је Аустријанац из Гроцке који стиже у Звезду?

Ко је Аустријанац из Гроцке који стиже у Звезду?

од admin
0 коментар

 Аустријски репрезентативац Александар Драговић договорио је сарадњу са Црвеном звездом и очекује се да од јануара званично обуче црвено-бели дрес. Драговић, фудбалер српских корена и досадашњи дефанзивац Бајера из Леверкузена, најављује се као једно од највећих појачања шампиона Србије у овој деценији.

Драговић је са својих 29 година већ скупио 84 наступа за аустријску А селекцију, а прошао је и све млађе узрасте те земље. Читава фудбалска прича момка родом из Гроцке почела је у Аустрији из Беча, да би 2011. године прешао у Базел са којим је био шампион Швајцарске три пута у низу.

У том налету проглашен је и за најбољег дефанзивца првенства што га је препоручило тада веома добро конципираној екипи Динама из Кијева. Тада је било јасно да ће и Украјина бити само привремена станица за перспективног одбранбеног играча који се 2016. године обрео у Бајеру из Леверкузена и до данас је званично фудбалер тог клуба уз период позајмице Лестеру.

Колико је Драговић заиста везан за Србију говори чињеница да веома често посећује родну Гроцку, те да му родбина још живи у тој београдској општини. Учесталије их је посећивао у млађим данима када је играо за клубове из Аустрије и Швајцарске, али и сада неретко дође у посету.

Како и сам наглашава, од најстаријих у својој фамилији је научио да воли Звезду.

– Сањао сам још када сам имао шест или седам година да заиграм за Црвену звезду. То ми је одувек жеља и надам се да ћу једнога дана то остварити. Све то је због деде који је био велики звездаш. Црвена звезда је клуб који ми је у срцу. Васпитан сам тако и саживео сам се са тим клубом. У мојој фамилији сви навијају за Звезду која је највећа у Србији – поручио је Драговић.

 

Балкански менталитет га изгледа никада није напустио, а и шала на наш начин му није страна. Тако се 2012. године након освајања трофеја у Купу се нашалио са министром одбране Швајцарске Улијем Маурером којем је неколико пута ударио ћушку да овај ни не примети ко је (популарно зуце). Јавност се обрушила на младог дефанзивца и Драговић је морао да се извини за тај акт.

– Верујем да сви, доле дубоко у себи, сматрају да је то било веома забавно – рекао је Драговић, али се није „опрао“ пред медијима те земље.

 

Ипак, није много емоција укључивао у дуеле Аустрлије са неком балканском земљом, па га је новинар уочи утакмице са Босном и Херцеговином питао да ли очекује непријатељску атмосферу алудирајући на то да је Србин.

– Ово је за мене утакмица као и свака друга, само што ћу добро разумети шта противници причају на терену – није желео да се истиче запаљивим изјавама Драговић.

Ипак, остао је упечатљив моменат са те утакмице када је ушао у клинч са Мухамедом Бешићем и Едином Џеком, који га је у том дуелу и хватао за врат, али је Драговић остао смирен и није одреаговао на физички контакт и напад капитена Босне и Херцеговине.

 

За Драговића су се често интересовали великани европског фудбала. Својевремено су га желели Интер, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Рома, Арсенал… На крају до трансфера није дошло, иако су страни медији писали да је на корак од потписа за многе од ових клубова.

За 29 рођендан, Драговић је добио торту са грбом Црвене звезде и изгледа да му се остварила рођенданска жеља.

 

Милош Бећаговић   Телеграф.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар