Почетна » Ђоковић: Не дозволите да вам било ко одузме снове

Ђоковић: Не дозволите да вам било ко одузме снове

од Други Пишу
0 коментар

Први тенисер света Новак Ђоковић одржао је дирљив говор након што је освојио 10. титулу на Аустралијан Опену. Ђоковић је истакао колико су му тим и породица помогли да освоји трофеј у Мелбурну.

Након Стефаноса Циципаса и његових честитки Новаку, публици на Род Лејвер Арени обратио се и освајач 22 грен слем титуле.

„Прво морам да кажем да сам дирнут речима Стефаноса Циципаса, хвала на том поштовању и лепим речима, ценим то. Мислим да обојица можемо да се сложимо, на терену смо љути ривали, али то не значи да не треба да се ценимо и признајемо труд ривала. Ценим твој труд, ниси имао среће, била је велика борба, ово није твоје последње ГС финале, имаш пред собом више времена од мене. Честитам и твом тиму и породици, знам колико времена проводите у томе да постанеш бољи и на терену и ван њега. Ти си један од најпрофесионалнијих на туру, један од најзанимливијих момака, изузетно си интересантна особа. Волео бих да завршим коментаром о Грчкој и Србији. Ми смо две релативно мале земље које немају тениску традицију, нисмо имали превише играча на које смо могли да се угледамо, а порука за било ког младог тенисера или тенисерку у свету који сања да буде овде сада где смо ми – сањајте велико, усудите се, не дозволите да вам било ко одузме снове, није битно одакле долазе, ја мислим да што имате теже детињство, то постајете снажнији. Стефанос и ја смо доказ тога. Не дозволите да вам нико одузмите сан, негујте то, као што гајите цвеће, чак и ако нађете једну особу на свету која ће вас подржи у томе, задржите је и сањајте велико, можете у томе да успете“, рекао је Новак и наставио свој дуги победнички говор.

„Какво путовање је ово било за моју породицу. Не знам како да почнем и завршим, ништа не схватам здраво за готово, знам колико ме толеришете на терену и ван њега, ценим љубав и подршку које добијам. Зашто се смејеш Горане? Не знам да ли ћеш ми икада опростити због овога што сам вам радио ове године. Хвала вам из дубине душе. Ово је би најизазовнији турнир који сам икада играо у животу, с обзиром на то да нисам играо прошле године. Желим да се захвалим свима који су учинили да се осетим добродошлим. Постоји разлог зашто играм најбољи тенис у каријери у Аустралији, пред легендарним Род Лејвером, баш на овом терену. Трудим се да се уштинем и да живим овакве тренутке, знам да је ово дуг говор, али морам још ово да кажем, само мој тим и породица знају кроз шта смо прошли у протеклих четири, пет недеља, па бих рекао да је ово вероватно највећа победа у мом животу. Волео бих да се захвалим организаторима, волонтерима, свима који су део невероватног догађаја. Крег (Тајли) је био од велике помоћи мени и мом тиму годинама и хвала што си урадио све да се осећамо као код куће. Знам да је био рекордан број гледалаца ове године и хвала што сте учинили све да ово изгледа овако“.

Новаков трофеј у Мелбурну је још „тежи“ када се узме у обзир и Новакова депортација и цела драма која се догодила прошле године након што је слетео у Мелбурн.

Тридесетпетогодишњи српски тенисер у финалу у Мелбурну победио је Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5 за два часа и 59 минута игре и по десети пут у каријери освојио Грен слем трофеј на најмлађем континенту. Новаку је до 22. Грен слем титуле дошао уз само један изгубљен сет и на првом месту вечне листе изједначио се са Рафаелом Надалом.

Александра Радивојевић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар