Почетна » Џајић кандидат и фаворит за место председника ФСС

Џајић кандидат и фаворит за место председника ФСС

од Други Пишу
0 коментар

Прослављени српски фудбалер Драган Џајић укључиће се у трку за место председника ФСС.

Џајић има подршку ФС Западне Србије која га је и предложила на поменуту функцију, а званично ће кандидатуру поднети после празника.

Уједно је и фаворит да се нађе на том месту, с обзиром на то да има скоро апсолутну подршку.

Џајић је рођен 30. маја 1946. године, а још као дечак стигао у Звезду са Уба, прво у подмладак, а није му дуго требало да дебитује за сениорски тим.

Први наступ званично је забележио 1963. године са 17 година и девет дана, када га је тренер Миша Павић убацио у игру против Будућности.

За Звезду је играо до 1975. године, а након две такмичарске године у Бастији, вратио се на Маракану и одиграо још једну сезону у црвено-белом дресу. Укупно 590 утакмица и 287 голова, а од тога чак 389 званичних мечева.

Освојио је пет титула и четири Купа, док је за репрезентацију одиграо 84 меча. Као играча лично су га хвалили Еузебио и Пеле, две фудбалске иконе.

После играчке каријере дубок траг оставио је као директор и „творац шампионског тима из Барија“, касније је обављао функцију председника, а од 2014. је почасни председник клуба. Званично је проглашен за најбољег фудбалера Србије у 20. веку.

Недавно је и Црвена звезда одлучила да повуче из употребе дрес са бројем 11 управо у Џајину част.

Б92

Можда ти се свиди

Оставите коментар