Почетна » ЕП (У20): Србија боља од Португалије, следи Чешка

ЕП (У20): Србија боља од Португалије, следи Чешка

од Други Пишу
0 коментар

Кошаркашице Србије, девојке до 20 година, после победе над Израелом у првом колу шампионата Европе – 73:70, славиле су и против Португалије у другом – 77:59.

Најефикасније у саставу Србије биле су Дуња Зечевић са 15, Невена Росић са 12, Марина Марчетић са 11, односно Јована Спасовски и Анђела Матић са по 10 поена. Код Португалије, Џесика Азали је постигла 12, Катарина Бераирош осам поена.

Португалија је била бољи ривал у првом полувремену. Водила је после прве деонице са 21:15, после друге са 38:35. У наставку, Србија је појача степен агресивности у одбрани, стигли су лаки поени из транзиције, из отворених позиција, па је Србија стекла двоцифрену предност, а затим мирно привела меч крају.

Све селекције из четири групе ће изборити пласман у осмину финала, а група у којој се налази Србија, укршта са групом у којој су Мађарска, Француска, Финска и Литванија.

Углед региона на Европском првенству у Литванији брани и Црна Гора која је у првој рунди убедљиво поражена од Шпаније – 80:38. Група у којој се налази Црна Гора, укршта са групом у којој су Италија, Белгија, Летонија и Турска.

Foto fiba.basketball

Светозар Јаничић    Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар