Почетна » Историјски успех ФК КАЛУЂЕРИЦА, улазак у београдску зону (ФОТО И ВИДЕО)

Историјски успех ФК КАЛУЂЕРИЦА, улазак у београдску зону (ФОТО И ВИДЕО)

Прва београдска лига, група Ц

од Жиг Инфо
0 коментар

Двадесет победа у 23 одиграна првенствена меча, 61 освојени бод и 107 постигнутих голова, учинак су фудбалера Калуђерице 1969 у оквиру Прве београдске лиге – „група Ц“, коло пре окончања овосезонског такмичења.

Спортски колектив из Калуђерице доминантно се прошетао кроз пети ранг српског фудбала и већ од месеца августа започеће жетву бодова у оквиру Београдске зоне, а како се у клубу надају, зонски ранг такмичења требао би да буде само пролазна станица ка пласману у Српску лигу Београд.

Невероватном остварењу комплетног клуба треба придодати и чењеницу да је најбољи стрелац Александар Стојковић чак 43 пута проналазио пут лопти до противничке мреже и он сам је постигао више погодака, него готово половина чланова првилигашког каравана престонице. Уз њега, током сезоне 2022/23 истакао се и млади Јован Анакијев који је био стрелац 16 голова.

Актуелна сезона ће остати упамћена још по томе што је освојен и куп општине Гроцка, тако да се слободно може реци да је освојена Дупла круна овог јуна.

Данас се Калуђерица 1969 састала са Пударцима, екипом која такмичење завршава у средини табеле, а први овосезонски меч две екипе, који је одигран 13. новембра претходне године, окончан је поделом бодова, резултатом 0:0.

Након сусрета, уследила је прослава, а затим и припрема за оно што следи. Нови шампионат стартује већ у августу месецу…

Генерални секретар ФСБ Милош Мирковић доделио пехар прваку прве београдске лиге група Ц.

 

ЕЖИ/Медији

Фото и видео: Зоран Лалић

Можда ти се свиди

Оставите коментар