Почетна » НАСТАВАК ПОБЕДНИЧКЕ СЕРИЈЕ: Партизанова одбрана непробојна четири кола

НАСТАВАК ПОБЕДНИЧКЕ СЕРИЈЕ: Партизанова одбрана непробојна четири кола

од admin
0 коментар

Тренерска флоскула: „најтеже је добити унапред добијене утакмице”, из призме Партизана, најбоље илуструје најаву дуела против Младости – традиционалног „глиненог голуба” у Хумској, по табели, пак, знатно тежег ривала – мегдан четвртопласиране и петопласиране екипе.

Парни ваљак у налету – пет везаних тријумфа, од тога – четири у првенству, за талас оптимизма на Топчидерском брду и наду да ће пред четом Марка Николића да положе оружје и високо котирани Лучанци.

О томе сведоче и речи Грегора Балажица, команданта одбране црно-белих, у последње време, уз запажене роле голмана Филипа Кљајића, десног бека Мирослава Вулићевића, штопера Николе Миленковића и левог бека Немање Милетића, функционалне попут швајцарског сата:

– Да, истина је, иза себе имамо лепу серију победа, али учинићемо све да је наставимо већ сада против Младости.

Храброст са покрићем, плод квалитетних издања, зачињених лоптама у противничкој и без њихања сопствене мреже. Уз питање – који је за то рецепт?

– Рецепт је, по мени, следећи: кад не примамо голове – тим не прима голове, кад их дајемо – тим их даје. Јесте да се делимо по позицијама, али успех или неуспех је резултат целе екипе.

Фудбалофилима посебно упада у очи одлична комплементација Партизанових штопера: искусног Грегора Балажица (28) и девет година млађег Николе Миленковића. Жаргонски – чувара гласних жица голмана Филипа Кљајића.

– Мали Блеки је, за своје године, показао и доказује да је добар и да поседује велики потенцијал. Треба да настави да буде скроман и да ради тако и каријера ће да му буде – супер. Слуша ме, за сада, жели да учи, само нека тако настави.

Парни ваљак је на минус шест у односу на водећу Црвену звезду, добијени вечити дерби, пак, Гробарима улива наду да може до титуле. Марку Николићу, стручњаку који гаји непроцењиво поверење у словеначког интернационалца, измицала је два пута, за дилему – трећа – срећа?

– Још је рано за такве прогнозе. То је циљ свих нас, шеф Николић је заслужио да освоји титулу. Наравно, сарадња са Марком је привилегија и велико задовољство.

Младост, после одличне резултатске серије од три првенствене победе против Радника 2:0 Новог Пазара 2:1 и ОФК Бачке 1:0 и успеха у купу против Колубаре, путује на мегдан Партизану са жељом да београдској публици покаже да с правом налази на петој позицији суперлигашке табеле уз бок Црвеној звезди, Војводини, Радничком и Партизану.

– Црно-бели за српске прилике имају одличну екипу, уз то су ушли у серију победа. Успех против Црвене звезде улио им је додатно самопоуздање и с правом гаје шампионске амбиције – каже Милан Бојовић, нападач лучанског суперлигаша и стрелац одлучујућег поготка против Бачке.

Младост гази чврстом кораком?

– Биће то судар екипа које у последње време не знају за неуспех. Партизан је фаворит то је неспорно, али ми ћемо учинити све да се из Београда вратимо без погнутих глава.

Где видите шансу?

– Ако будемо одиграли чврсто, сконцентрисано од првог до последњег минута могли бисмо да се надамо повољном резултату. У нападу имамо брзе играче и из блока би требало да се створи и прилика за контранапад, па ни одбрани Партизана неће бити лако.

Нападачи Младости у последње време подесили су нишанске справе?

– Јака конкуренција учинила је своје. Трудимо се да пружимо максимум, а кад је тако ни добри резултати не изостају.

Оптимизам вам не недостаје?

– Утакмице против „вечитих ривала” су најтеже, али и најлепше. Имамо прилику да покажемо вредност и трудићемо се да то и остваримо – рекао је Бојовић.

Лучанци су средином недеље отворили терен са вештачком травом. После рефлектора и семафора, завршен је још један стратешки пројекат у граду на Белици, па добри резултати у шампионату потпирују гласне амбиције Младост. Гостовање на стадиону у Хумској сјајна је прилика за проверу екипе Ненада Миловановића.

 

(zurnal)

Можда ти се свиди

Оставите коментар