Почетна » Пикси: Не дај боже да смо победили па испали, треба бити достојанствен сада

Пикси: Не дај боже да смо победили па испали, треба бити достојанствен сада

Драган Стојковић о „болном“ испадању са Мундијала

од Други Пишу
0 коментар

Селектор А тима Србије, после пораза од Швајцарске (2:3), подвукао црту испод брзе елиминације са Светског првенства.

Шеф стручног штаба Орлова најављивао је високе домете у Катару, али је са својим изабраницима претрпео овај и пораз од Бразила (0:2), док је једини бод у Г групи освојен против Камеруна (3:3).

„Сигурно да ово није резултат којем смо се надали, али с обзиром на све проблеме које смо имали од доласка на првенство, имајући у виду физичку припремљеност играча, а учинили смо све да вратимо да буду у сервису екипе, очигледно да је то био сувише велики проблем за нас. Момци су се борили колико су могли, дали све од себе, али за овај ниво такмичења то није довољно“.

Открио је Пикси и шта је рекао играчима у свлачионици у којој се после меча задржао дуже од 45 минута.

„Треба бити достојанствен и у успесима и поразима. Имали смо период од скоро две године успеха, сада је дошао пад. Пружио сма руку играчима и рекао да морамо да будемо велики и када нам не иде. Мирна је атмосфера, момци су пружили максимум с обзиром на стање у којем су. Некима морам да скинем капу, многи други не би ни помислили да играју. Био сам врло забринут“.

Некада врхунски фудбалер објаснио је где је био главни проблем у игри на Мундијалу.

„Сигурно да смо имали проблеме у тој дефанзивној игри, али сада је то већ за дубљу анализу, ипак је ово СП и морате да имате пре свега све играче скроз здраве, у топ форми, у здравственом стању у којем су били у квалификацијама за СП. Ми нисмо имали среће са тим стварима и био сам врло нерасположен и забринут још када смо кренули на пут за Бахреин. Имао сам тачну слику стања играча и знао сам да ће бити јако тешко направити неки бољи резултат“.

На констатацију да је Камерун добио Бразилце (1:0) и да Тадић и екипа испали чак и да су савладали Швајцарце, Стојковић је имао да каже…

„Не дај боже да смо победили, а да нисмо прошли, то би било још болније. Био сам изненађен кад сам чуо да је Камерун победио. Али кад видите ко је све завршио такмичење – велика Немачка, Белгија, Данска, Уругвај – видите да је ово СП врло непредвидиво. Реалан сам човек, заиста сагледавам ствари на такав начин. Не може се играти СП, а да нисте спремни 100 одсто и да немате све играче, поготово кључне играче.

То је превелики проблем за наш тим. Ми немамо 50-100 играча, него одређени фонд који је перфектно одиграо квалификације, заслужено дошао нс СП и у овом моменту у којем смо дошли у Катар, очекивати више од овога, заиста је било тешко. Жеље су једно, а могућности друго. Знао сам то. Нити сам превише разочаран, нити могу да тражим од играча више кад знам у каквом су стању“.

Пикси је подвукао да није проблем био само у последњој линији, мада су последице истог биле највидљивије и најфаталније.

„Ми нападамо и бранимо се као тим, сви морају да учествују у игри, али да кажемо – да, окренули смо резултат на 2:1 и опет нисмо играли добро у одбрани. Такве ствари на овом нивоу такмичења су забрањене. Ако понављате такве грешке, онда је тешко победити. Али у будућности морамо да радимо напорно, да урадимо све да решимо проблем“, закључио је селектор.

 

О.Н, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар