Почетна » TERZIĆ OPET NAPAO PREDSEDNIKA FSS: „Kokeza pravi statut po kome niko ne može da ga smeni“

TERZIĆ OPET NAPAO PREDSEDNIKA FSS: „Kokeza pravi statut po kome niko ne može da ga smeni“

од admin
0 коментар

Sredinom jula je donet nacrt Statusa FSS koji je upućen na javnu raspravu, a Savez je pozvao klubve da se uključe kako bi se brzo došlo do konačnog teksta najvišeg pravnog akta FSS.

– Crvena zvezda je protiv promene Statuta, neshvatljivo je da klubovi Superlige nemaju svoje delegate u Skupštini zajednice superligaša. Nonsens je da se uvode delegati koje bira predsednik, a ne obrnuto, da Skupština bira predsednika i Izvršni odbor – rekao je direktor kluba iz Ljutice Bogdana, uz pretpostavku da se iza izmene nalaze skrivene namere predsednika FSS.

– Suština je da Kokeza pravi Statut po kome niko ne može da ga smeni. Superligaši ce imati četiri, svi, a predsednik i Izvršni odbor će davati 11. On hoće da oduzme moć klubova da klubovi nemaju pravo glasa u Skupštini. Naša Superliga je takva kakva jeste, ali to je naša elita. Neka svaki klub obrazloži zašto će da glasa da nema svog predstavnika u Skupštini od 49 predstavnika. Od 16, 12 klubova ostaje bez svog predstavnika. Niko ne sme da se zamera – kazao je Terzić

Terzić je dodao da je klub tokom jula prihodovao oko 12 miliona evra.

– Braća Luka i Ivan Ilić prodati su Mančester sitiju za pet miliona, Mihailo Ristić za dva Krasnodaru, Srđan Plavšić 1.300.000 Sparti, Filip Manojlović 1.200.000 Hetafeu i Džon Ruis 500.000 jednom klubu iz Saudijske Arabije – navodi Terzić.

Ostali prihodi su od prolaska rundi kvalifikacija za Ligu Evropa, kao i od televizijskih prava i ulaznica.

Ono što može da zabrine sve zvezdaše jeste povreda Branka Jovičića koji će verovatno odsustvovati do kraja jesenjeg dela sezone.

Dnevno.rs! Izvor Vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар