Почетна » Фудбалери Србије стали уз Пиксија и запретили: Оставите нас на миру или нећемо у Катар

Фудбалери Србије стали уз Пиксија и запретили: Оставите нас на миру или нећемо у Катар

од Други Пишу
0 коментар

Српски фудбал једноставно не може да има мира – поједини фудбалери, не мали број њих, пружио је подршку селектору.

Било која репрезентација Србије очито не може да буде испраћена на велико такмичење без скандала.

Недавно су кошаркаши Србија играли на Евробаскету, а увод је био прецртавање Милоша Теодосића само осам дана од окупљања „орлова“.

Скандал невиђених размера (наводно) није утицао на екипу, капитен то није заслужио, па макар одлука дошла и од легендарног стручњака какав је селектор Светислав Пешић.

Трофејни тренер и његови изабраници провели су се као боси по трњу, а један други селектор, Драган Стојковић Пикси, пак има другачији „проблем“.

Ненад Бјековић, „његов“ кандидат за председника ФСС је изгубио, односно није добио подршку која је била виђена, јер се чинило да ће озваничење бити само формалност.

Уместо тога – фијаско, хаос, препуцавање, и све оно што чини српски фудбал, а репрезентацију за мање од 20 дана чека Светско првенство у Катару.

Зато је јединство играча нешто чиме може да се дичи, само што ће успут водити и неке друге битке, оне ван терена.

Како Нова.рс незвнаично сазнаје, Пиксију су се јавили поједини репрезентативци, не мали број њих, и пружили подршку селектору у свему што ради – па макар ковертирао и оставку.

„Оставите нас на миру или нећемо у Катар“, гласила је њихова порука, којом су јасно истакли шта и са ким желе.

Јасно је да „орлови“ не желе да се било шта мења, поготово не у данима који претходе Светском првенству у Катару, иако су скандали опет засули српски фудбал као у „славним“ данима.

Они који носе дрес националног тима зато не дају да се удари на оне који су помогли да репрезентација после година проблема коначно изгледа овако како изгледа.

Имамо фудбалере за понос, национални тим који слави усред Португала за пласман на Мундијал, која се никога не боји, већ игра лепо за око, нападачки и бележи сјајне резултате.

Једноставно, фудбалери Србије стали су уз селектора са јасном намером како би заједно спречили да било шта утиче на атмосферу пред пут у Катар.

Инсистирају да постојеће стање остане на снази и да у миру могу да се спремају за све оно што их чека на Светском првенству.

А после? Бјековић је прецртан, Бранислав Недимовић је већ виђен у фотељи првог човека српског фудбала од јануара, са Пиксијем или без њега.

Зашто само не можемо да уживамо у фудбалским успесима и маштамо о четвртфиналу Мундијала? Ко је рекао полуфинале?

Небојша Тодоровић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар