Почетна » Играће се меч Партизан – Задар, ево шта закон предвиђа о „спорту на дан жалости“

Играће се меч Партизан – Задар, ево шта закон предвиђа о „спорту на дан жалости“

од admin
0 коментар

Као што је и планирано, меч Партизан – Задар ће у оквиру 25. кола регионалне кошаркашке лиге бити одигран у недељу од 17 часова у хали Пионир, а како ће се тада даном жалости у Србији обележити трагичан пад хеликоптера у коме је седморо лица, укључујући и бебу, погинуло, ево и шта Закон о дану жалости предвиђа о спортским манифестацијама,

Чланом 9 поменутог закона је предвиђено следеће:

„Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава међународних спортских организација на пола јарбола или на пола копља.

У случају из става 1. овог члана, пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости.

Играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећи због које је проглашен дан жалости“.

Д. Николић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар