Почетна » Какав преокрет! Новак освојио 92. турнир у каријери!

Какав преокрет! Новак освојио 92. турнир у каријери!

од Други Пишу
0 коментар

Српски тенисер Новак Ђоковић сезону је почео освајањем титуле у Аделејду. У најдраматичнијем финалу које је икада одиграно на овом турниру Ђоковић је морао да направи преокрет, одигра три сета и на терену проведе три сата и 11 минута. На крају је славио резултатом 6:7, 7:6, 6:4.

Притерао је Корда свог идола из дечачких дана уза зид, натерао га да спаси једну меч лопту, али је на крају морао да му честита и да буде сведок новој Ђоковићевој титули – 92. у каријери.

Новак се тако по броју освојених титула изједначио са Рафаелом Надалом. До броја 92 Ђоковић је дошао уз 1.032 победе и 206 пораза, Надалу уз своје 92 титуле има 1.067 победа и 217 пораза.

Корда ће морати да тражи наредну прилику како би подигао други пехар у каријери.

Сјајан тенис играли су Ђоковић и Корда у свом првом званичном сусрету.

Сат и 14 минута је трајао невероватни први сет. Без много узбуђења у првох осам гемова, мирно, гем за гем, играла су двојица тенисера. А онда се све убрзало на максимун. Корда је у деветом гему право ниоткуд направио брејк и дошао до ситуације да сервира за сет, али је Ђоковић спасио три сет лопте и прву брејк прилику претворио у изједначење – 5:5.

Новак је имао прилику да у 12. гему дође и до другог брејка, уједно је то била и сет лопта, али је Корда овога пута сјајно контролисао све и ушли смо у луд тајбрејк. Корда је на старту направио мини брејк, а то му је на 6:4 донело и прву, па и другу сет лопу. Неуспешно. Имао је сет лопту и Новак, али је онда морао да спаси још једну пре него што је Американац ипак повео 1:0, а Новак побеснео на људе у свом боксу.

Борба је настављена и у другом сету. Ђоковић је у трећем гему пропустио две брејк прилике и играло се гем за гем, а играчи су прилично лако освајали своје гемове.

Примакао се Новак на 30:40 у 11. гему, али Корда није дозволио ништа више од тога и натерао је Ђоковића да сервира за останак у мечу. Припретио је Корда веома озбиљно, дошао до меч лопте, али је Новак пронашао излаз након другог сервиса и смеч ударцем након чега је и други сет увео у тајбрејк.

И други тајбрејк почео је мини брејком, али овога пута га је направио Новак, али је Себастијан са друге стране одмах имао одговор. Међутим, овај тајбрејк је протекао онако, у Новаковом стилу – без праве шансе за ривала и меч је ушао у трећи сет.

Након прва три гема у трећем сету, која су играчи освајали без изгубљеног поена, а након којих је Новак повео 2:1, Корда је први морао да спашава брејк лопте, две је имао Ђоковић, али Корда је успео да изједначи на 2:2. Играло се заправо гем за гем, тензија је расла, а овога пута је Корда био у ситуацији да сервира за останак у сету па самим тим и мечу након што је Ђоковић повео 5:4.

Изгледало је да ће Корда успети да остане још мало на терену, имао је 40:30, али је Ђоковић успео да дође до прилике за брејк и да дође до прве титуле ове сезоне.

Маја Тодић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар