Почетна » Блажо Стојановић постао председник Скупштине КСС-a

Блажо Стојановић постао председник Скупштине КСС-a

од admin
0 коментар
blazokss

 blazokss

Генерални секретар КСС-а Златко Болић, председник Скупштине КСС-а Блажо Стојановић, Предраг Даниловић председник КСС-а

Биографија Блаже Стојановића

 

Рођен 01.02.1951.године у Пећи од оца Михајла и мајке Александре. Завршио Правни факултет. По завршетку студија запошљава се у АМД Гроцка као секретар на којој функцији је и сада са краћим прекидима због обављања других политичких функција.

Од 1992. до 1996. године председник је Извршног одбора СО-е Гроцка, од 1996 до 2005. године генерални секретар АМС Југославије, а од 2004. до 2008. године председник СО-е Гроцка. У својој политичкој каријери, Блажо Стојановић је био и председник ГО Гроцка.

Као генерални секретар 1998. године основао АМС – Осигурање где је био први председник Осигурања (председник Скупштине и Управног одбора).

Поред професионалних функција активно се ангажовао и у спорту те је био: Председник Кошаркашког клуба Београд, председник Кошаркашког савеза Београд. Од 1996 до 2006. године обавља функцију председника Кошаркашког савеза Србије. Један је од оснивача КК “Гроцка” који се такмичио у II Српској лиги.

Импозантна је и спортска каријера Блаже Стојановића. Као омладинац почео је играти активно кошарку у КК “Будућност” из Пећи. Истовремено, играјући кошарку играо је и рукомет за РК „Будућност“, те је 1968. године наступао за омладинску рукометну репрезентацију Србије. Пресељењем у Београд, од 1971 до 1981. године играо је за ОКК “Београд”. За репрезентацију Југославије 1977. године наступао је на 5 утакмица у генерацији са Кићановићем, Ћосићем, Далипагићем, Славнићем, Делибашићем у другима. Играјући за КК “Будућност” (II савезна лига), просечно је давао по 45 кошева на утакмици, а рекорд је постигао у мечевима са КК “Железничар” из Чачка и КК “Марково” када је постигао 76 и 73. коша.

На првенственој утакмици са КК “Партизан” из Београда, играјући на месту плејмекера постигао је 65 кошева. Тренутно игра за ветеране Србије у кошарци. И сада често са пријатељима рекреативно заигра мали фудбал.

Станује у Гроцкој са породицом: супругом Миленом и синовима Марком и Милошом.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар