Почетна » РЕНДЕ Кога ће Ђорђевић да води на Мундобаскет у Кину? У УЖЕМ ИЗБОРУ 19 КОШАРКАША!

РЕНДЕ Кога ће Ђорђевић да води на Мундобаскет у Кину? У УЖЕМ ИЗБОРУ 19 КОШАРКАША!

од admin
0 коментар
 
Већина играча који су изнели квалификације за Мундобаскет тешко да ће добити прилику да се појави у Кини. Једноставно, тако је у професионалном спорту. У ужој конкуренцији за СП је 18-20 имена, мада доста тога зависи од здравља, форме и, наравно, жеље да се заигра у дресу репрезентације.
Милош Теодосић и Александар Ђорђевић
ТРИ ПЛЕЈМЕЈКЕРА
 
Ђорђевић је до сада на велика такмичења водио максимално пет бекова, уз седам високих играча. Ако остане при тој пракси, а не видимо зашто би сада било шта мењао, онда ће са списка за Кину морати да отпадну бар двојица сигурних бекова. Селектор већ сада има тројицу врхунских плејмејкера.
 
Милош Теодосић се вратио у Европу и одлучио је да клупску каријеру подреди Србији. А колико капитен значи видели смо у последњем прозору квалификација. Сада је на Теодосићу да покаже да недостатак такмичарских мечева неће утицати на његову игру. Последњу утакмицу за ЛА Клиперсе је одиграо 15. децембра прошле године, што значи да ће у Кину отпутовати са само два званична дуела (Естонија и Израел) у готово десет месеци.
Богдан Богдановић и Стефан Јовић
Стефан Јовић са Бајерном игра Евролигу и један је од ретких кошаркаша који не прави разлику између клуба и националног тима. Поред организационих способности, Јовић је незамењив у одбрани и захваљујући физичким предиспозицијама може да покрије више позиција.
 
Трећи плеј је Васа Мицић, који са Ефесом игра сезону каријере. Мицић је пре две године ускочио уместо повређеног Теодосића и оправдао је очекивања. Управо од сребра у Истанбулу његова игра иде узлазном линијом.
 
ЈОКИЋ ДА КАЖЕ „ДА“
 
Што се високих играча тиче, за седам (можда и осам) места конкурише њих 12. Свакако, главно питање које се поставља већ три године је: “Да ли ће Јокић играти у Кини?”. За сада, нема разлике да ли ћемо рећи да је шанса да заигра 1 или 99 одсто. Јокић је избегавао да прича о репрезентацији, а недавно је само кратко рекао да је “још рано да размишља о СП док траје НБА сезона”.
Никола Јокић и Бобан Марјановић
Бобан Марјановић је увек радо долазио међу “орлове”, али не би требало да заборавимо да он овог лета остаје без уговора. Ако на време не буде пронашао нови-стари клуб, вероватно ће морати да прескочи СП.
 
Немања Бјелица је потврдио да ће играти, као и Мирослав Радуљица који жели да се из Кине врати у Европу. Имамо слободу да кажемо и да је Никола Милутинов сигуран центар за Кину. Међутим, Милутинов ће покушати да се наметне Грегу Поповичу и да потпише за Сан Антонио. Огњен Кузмић се опоравио од повреде која га је на годину удаљила са терена, али поред Јокића, Радуљице и Милутинова сигурно није у првом плану.
Милан Мачван је срце овог тима, међутим, после операције лигамената колена очекује га дуг опоравак. Готово идентичан пут мора да прође и млади Дејан Тодоровић. Марко Симоновић је одиграо све мечеве у квалификацијама, што је за сваку похвалу. Ипак, Владимир Лучић је у предности, као и Никола Калинић, док је прилику заслужио и Стефан Јеловац.
 
МИЛОСАВЉЕВИЋ У ПРЕДНОСТИ
 
На двојци је још већа гужва. Богдановић је сигуран, а за једно место се боре Недовић, Гудурић и Милосављевић.
Драган Милосављевић
– Милосављевић је пример свим играчима који се баве кошарком – шта значи рад, карактер, жеља, воља, срце и одговорност. Кад бих вам рекао да се 2015. изборио за место на ЕП тако што је три дана тренирао са пукнутим мишићем, није хтео никоме да каже, а онда је паузирао 10 дана, али се изборио – искрен је био Ђорђевић после меча са Израелом.
 
КАНДИДАТИ ЗА СП У КИНИ
 
Плејмејкери
 
1. Милош Теодосић
 
2. Васа Мицић
 
3. Стефан Јовић
 
Бекови
 
4. Драган Милосављевић
 
5. Богдан Богдановић
 
6. Немања Недовић
 
7. Марко Гудурић
 
Ниска крила
 
8. Марко Симоновић
 
9. Владимир Лучић
 
10. Дејан Тодоровић
 
11. Никола Калинић
 
Висока крила
 
12. Милан Мачван
 
13. Немања Бјелица
 
14. Никола Јокић
 
15. Стефан Јеловац
 
Центри
 
16. Бобан Марјановић
 
17. Мирослав Радуљица
 
18. Никола Милутинов
 
19. Огњен Кузмић
 
 
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар